Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Celostátní finále Praha

Celostátní finále Praha

Formule 1 ve školách.

První ročník vzdělávací soutěže Formule 1 ve školách je za námi. 25.4.2009 proběhlo v rámci výstavy AUTO PRAHA 2009 v areálu PVA Letňany celostátní finále, kterého se zúčastnilo 12 nejlepších týmů z Čech a Moravy. Výborně připravení závodníci, napjatá a lehce nervózní atmosféra, těsné výsledky – tak by se dal stručně charakterizovat závodní den. A aby ne, jedině vítěz si mohl zajistit účast na světovém finále, které se na začátku září proběhne v Londýně a zúčastní se ho celkem 30 týmů ze všech koutů světa.

Z prvního místa se nakonec mohli radovat zástupci SPŠSE České Budějovice - BlueForce, kteří si kromě již zmíněné cesty na světové finále odnesli i celou řadu věcných cen. Stříbrnou pozici obsadil tým Integro ze SPŠ Třebešín, bronzovou pak Hellrider´s ze SPŠ Třebíč. Všem třem nejlepším týmům osobně pogratulovali a ceny předali - obchodní ředitel společnosti Protocom pan Jan soukal, paní Jana Obermajerová, ředitelka pořádající společnosti BPA sport marketing a.s. a pan Josef Malý, ředitel společnosti 3E Praha Engineering a.s., která je technologickým partnerem soutěže.

Svého vyhlášení se dočkaly i dílčí kategorie pro nejlepší inženýry, nejlepší marketing a nejrychlejší model. Nejlepší konstrukci formule měl tým BlueForce, cenu za nejlepší marketing si odnesl tým Hellrider´s, a konečně nejrychlejším monopostem se může pochlubit tým Natech.

Pořadí na dalších místech uvádíme pro pořádek v následující tabulce. Nutno podotknout, že všechny zúčastněné týmy se prezentovaly výbornými výkony, byly perfektně připraveny jak po stránce technické, tak i marketingové.

Ústní prezentace před odbornou porotou, spolu s přípravou a designem prezentačních boxů, měly také vysokou úroveň. Řada týmů mile překvapila tím, jaký posun od semifinále udělala. Uznání za předvedený výkon proto zaslouží všichni zúčastnění.

CELKOVÉ POŘADÍ CELOSTÁTNÍHO FINÁLE
(týmy podle celkového počtu bodů)

1. SPŠSE České Budějovice (BlueForce)
2. SPŠ Třebešín, Praha (Integro)
3. SPŠ Třebíč (Hellrider's)
4. ISŠA Brno (ISŠA Racing)
5. SPŠS a JŠ Kolín (1-Dals)
6. SPŠ Frýdek - Místek (Grande Joke)
7. SPŠS a JŠ Kolín (Blood Elites)
8. SŠP a hotelová Uherské Hradiště (Joker Team)
9. Gymnázium Olomouc – Hejčín (Foxy Racing)
10. Energy SSES (SŠES Praha)
11. SPSŠ Letohrad (Natech)
12. SPŠ Karviná (S - Speed F1 Team)

Cena za nejlepší konstrukci - BLUE FORCE (SPŠSE České Budějovice)

Tým, jehož bodové hodnocení bylo nejvyšší v těchto kategoriích:

·     specifikace
·     kvalita výroby
·     využití CAD softwaru
·     design závodního model

Cena za nejrychlejší model - NATECH (SPŠ Frýdek-Místek)

Model týmu, jehož čistý čas (celkový čas bez reakčního času) byl nejrychlejší.

Cena za nejlepší marketing - HELLRIDER´S (SPŠ Třebíč)

Tým s nejzajímavější ukázkou:

·     portfolio
·     týmových reklamních předmětů
·     sponzorské podpory
·     ústní prezentace

Po celý den byl pro návštěvníky závodů připraven bohatý doprovodný program, v rámci něhož mohli shlédnout výstavu fotografií Martina Straky, vyzkoušet si závodní dráhu, zazávodit na závodním trenažéru, a v neposlední řadě shlédnout mnoho zajímavého na veletrhu AUTO PRAHA 2009, jehož součástí byla i výstava hraček pro velké kluky FOR MEN. Celý program vyvrcholil autogramiádou jednoho předních českých automobilových jezdců Jana Charouze.

Na závěr patří velké poděkování všem, kteří přišli podpořit své týmy - rodičům, příbuzným, známým a také všem ostatním divákům, kteří v hojném počtu zavítali do areálu PVA v Letňanech, a vytvořili tak důstojnou kulisu finále.

V nejbližších dne bude doplněna i fotogalerie z celého soutěžního dne.

Registrace do druhého ročníku soutěže (sezony 2009/2010)  začíná již 1.5.2009!