Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Triumf českého týmu ve FIA GT: namísto hymny ticho

Triumf českého týmu ve FIA GT: namísto hymny ticho

Vítězství zastihlo pořadatele v Silverstone nepřipravené.

Nestává se často, abychom si na stupních vítězů prestižních závodních kategorií poslechli českou hymnu. Skutečnost, že české barvy opět jedou o přední příčky, zaskočila i pořadatele úvodního závodu série FIA GT v Silverstone.

 

Přitom napovědět jim mohl už výsledek sobotní kvalifikace, ve které vůz Saleen S7 českého týmu K + K Motorsport vyjel pole position. V závodě, na jehož vítěze čekala více než stoletá trofej (Royal Automobile Club Tourist Trophy), pak posádka Karl Wendlinger, Ryan Sharp dotáhla úspěšný víkend do vítězného konce.

 

Namísto melodie z Tylovy Fidlovačky se však zástupci českotřebovského týmu, jenž je v šampionátu pořádaném FIA v podstatě nováčkem, dočkali na stupních vítězů pouze trapného ticha.

 

Na vítězství české stáje nebyli pořadatelé z kolébky motosportu zjevně připraveni. První hymnou, která v Silverstone odpoledne zazněla byla až ta belgická na počest vítězného týmu kategorie GT2.

 

Byla to poněkud rozpačitá tečka za závodem, který podle slov šéfa týmu Karla Kubů předčil očekávání. Druhý vůz s posádkou Adam Lacko, Mario Dominguez dojel na pátém místě (mezi vozy GT1 i celkově).

 

"Závod byl velmi vyrovnaný, prvních šest aut se po dvou hodinách jízdy srovnalo v jedné v minutě,“ zdůraznil Kubů.

 

„Vyrovnaný závod jsme svedli především s vozy Maserati stáje Vitaphone, a to s posádkou Bertolini - Bartels. Druhou posádku Vitaphone, Ramos - Müller, která s námi sváděla rovněž urputnou bitvu, vyřadila technická závada. Na konci závodu se také projevilo, že jsme měli méně opotřebované gumy. Karl je jezdec extra třídy a tady to všem ukázal."