Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Force India ve Španělsku také nenasadí systém KERS

Force India ve Španělsku také nenasadí systém KERS

Tým se raději bude soustředit na aerodynamické komponenty.

Force India upustila od svých plánů nasadit do Velké ceny Španělska systém rekuperace kinetické energie (KERS) a namísto toho se rozhodla zaměřit své síly do jiné oblasti.

Mercedesem podporovaný tým chtěl původně nasadit KERS od začátku evropské části sezóny, týmový šéf Vidžaj Mallya ale potvrdil, že byl plán pozměněn. Stáj se raději bude věnovat aerodynamickým komponentám, v KERSu totiž nevidí takovou výhodu.

Mallya nicméně řekl, že tým nadále plánuje v průběhu sezóny KERS použít.

"Na začátku roku bylo naším provizorním plánem představit systém v úvodu evropské části sezóny, ale rozhodli jsme se dát důraz spíše na vývoj aerodynamiky, kde cítíme, že bychom mohli výkonnost zlepšit více.

Jak je totiž vidět, spousta ostatních týmů KERS nenasazuje, takže necítíme, že jsme v nevýhodě. Stále máme v plánu použít jej později v sezóně, ale o tom budeme rozhodovat až po každém závodě v závislosti na ostatních pracích, které v zákulisí provádíme."

Force India přivezla spoustu nových dílů už do Bahrajnu a Mallya přiznal, že jej potěšilo, jak se díky nim výkonnost vozů zlepšila.

"Byl jsem velice potěšen, když jsem viděl jasné zlepšení, které jsme demonstrovali v Bahrajnu jakožto výsledek nového difuzoru a úprav aerodynamiky.

Vybavit oba vozy modifikovanou podlahou v tak krátkém čase bylo velké sousto, zejména pro tým s tak limitovanou pracovní silou a rozpočtem jako je Force India.

To byla samozřejmě pouze první fáze vývoje a v Barceloně už budeme mít více novinek, které vzešly z dat, která jsme získali v Bahrajnu.

Nasadíme jezdcem nastavitelnou plošku na předním křídle a jeho další modifikace. To je pouze část našeho probíhajícího vývojového cyklu a ve většina nadcházejících závodů představíme další novinky."