Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: "Potřebujeme větší krok vpřed."

Alonso: "Potřebujeme větší krok vpřed."

Renault se zlepšil, ale i pole je vyrovnanější.

Fernando Alonso potvrdil, že jeho tým Renault je nyní díky novým komponentám na voze blíže špičce, ale aby mohl bojovat o čelní pozice, bude potřebovat udělat větší krok vpřed.

Dvojnásobný šampion věří, že jeho tým snížil odstup za týmy jako Brawn či Red Bull, ale je si vědom skutečnosti, že některé týmy udělaly větší krok vpřed, například Ferrari nebo BMW.

"Myslím, že jsme trochu blíž špičce, protože ztráta, kterou jsme měli v první a druhé části kvalifikace je zřejmě trošku nižší než v prvních čtyřech závodech.

Takže jsme rozhodně blíže vedoucím týmům, ale týmy jako Ferrari, jako BMW, ty jsou také blíž, takže jsou už možná před námi a naše umístění tedy zůstává více méně stejné nebo je dokonce o kousek horší.

Ve druhé části v Bahrajnu jsme se kvalifikovali jako sedmí a v Číně rovněž a dnes jsme byli ve druhé části desátí, i když byla ztráta nižší než v posledních dvou závodech.

Jsme lepší. Jsme spokojeni s naším vozem, ale problémem je, že namísto sedmi vozů je nyní v půl sekundě jedenáct nebo dvanáct aut, takže je to opravdu těžké.

Myslím, že potřebujeme udělat větší kroky. Když získáte půl desetiny nebo desetinu v každém závodě, umístění zůstane stejné. Když některý tým náhle získá tři nebo čtyři desetiny během jednoho závodu, samozřejmě sníží odstup za špičkou, ale bude o osm míst výše než nyní.

Vzhledem k tomu, že jsou časy tak vyrovnané, můžete dramaticky změnit svůj závod nebo svou kvalifikaci. Takový krok potřebujeme ze závodu na závodu udělat a to je pro každého samozřejmě těžké."

Navzdory tomu, že Renault nyní není v ideální pozici Alonso tvrdí, že je na tom lépe než loni.

"Loni jsem vůbec nebyl optimistický, protože ztráta na nejlepší byla možná jeden a půl sekundy. Loni jsme touto dobou věděli, že na titul nemáme a že to bude sezóna, ve které se budeme učit, nebrat to tolik vážně a dobře se připravovat na rok 2009.

Nyní jsme půl sekundy nebo tak nějak za lídry, není to moc, takže se budeme dále snažit."