Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa: "Monako může být zlomový bod naší sezóny."

Massa: "Monako může být zlomový bod naší sezóny."

Pomoci jim k tomu má aerodynamický balíček.

Felipe Massa si je jistý, že závod v Monaku by pro Ferrari mohl být přelomovým závodem po nevydařeném vstupu do sezóny.

Italský tým během prvních pěti závodů nasbíral pouze šest bodů a Massa po Velké ceně Španělska připustil, že naděje pro letošní sezónu jsou pryč.

Na vedoucího muže průběžného hodnocení Jensona Buttona Brazilec ztrácí 38 bodů, zatímco Ferrari je 62 bodů za Brawnem.

Stáj z Maranella nicméně v Barceloně prokázala lepší formu, ke které jí pomohl nový balíček vylepšení. Felipe Massa odhaduje, že pro Ferrari bude závod v Monaku znovuzrozením.

"Opravdu si myslím, že závod v Monte Carlu může být zlomovým bodem naší sezóny. Náš aerodynamický balíček získá několik nových součástek.

Z úvodu sezóny odcházíme tak, jak jsme neočekávali. Nicméně, o hodně jsme se zlepšili, obzvlášť v minulém závodě v Montmeló jsme viděli pár kroků vpřed. Díky všem těmto důvodům věřím v první stupně vítězů v této sezóně a také v náš návrat.

Jsem tady, bojuji a s celým týmem pracuji na věcech, které by nás zlepšily závod od závodu. Čas návratu přijde vždy a jsem si jistý, že přijde. Dnes více, než kdy jindy."

Massa dodal, že navzdory nedostatečným výsledkům je šťastný ze své jízdy.

"Co se týče mé jízdy, myslím, že je to pozitivní. Ve většině závodů jsem byl vždy mezi nejlepšími pěti, do doby, než přišly problémy a to dokonce takové, že jsem některé závody nedokončil. Během tohoto období jsme pracovali na aerodynamice a dalších oblastech F60.

Španělská Velká cena ve mně zanechala dobré pocity. Od ostatních závodů byla jiná. Věřím v tým, takže stále počítám s návratem v obou šampionátech. Jak v poháru jezdců, tak v poháru konstruktérů."