Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kubica je ze špatného začátku víkendu nešťastný

Kubica je ze špatného začátku víkendu nešťastný

O moc lépe na tom není ani Nick Heidfeld.

Robert Kubica je zklamán po velmi těžkém čtvrtečním dni, ve kterém byly na programu volné tréninky na Velkou cenu Monaka.

Jezdci bavorské automobilky dokončili první měřený trénink hluboko ve startovním poli. Druhý trénink nebyl o nic lepší, když se Kubicovi podařilo zajet pouze dvě kola předtím, než mu vypověděl službu motor a z jeho vozu se vyvalil velký oblak dýmu.

Polský jezdec byl nešťastný z toho, že ztratili drahocenný čas, který mohli využít testováním v úzkých uličkách monackého knížectví. Rovněž dodal, že jeho tým není v Monaku dostatečně rychlý.

"Dnešek byl obrovským zklamáním. Viditelně postrádáme okamžitou výkonnost a v důsledku selhání motoru ve druhém tréninku jsem toho najezdil příliš málo. Není k tomu co dodat."

O něco lépe na tom byl jeho týmový kolega Nick Heidfeld. V odpoledním tréninku zajel 39 kol, přestože měl v ranní části problémy s brzdami. Nicméně Němec také nepatřil mezi nejrychlejší a potvrdil, že pro BMW je to těžký víkend.

"Po ranních problémech s brzdami na obou autech byl pro mě odpolední trénink dobrý. Na dlouhých úsecích jsem měl, co se provozu týče, štěstí, ale když jsem na nových pneumatikách dojížděl zbytek tréninku, bylo tomu úplně naopak.

Ztratil jsem čas, když jsem uvízl za ostatními auty, ale dokonce i bez toho bylo zřejmé, že tento okruh našim autům nesvědčí. Budeme na tom stále pracovat."