Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel kvůli selhání motoru ztratil drahocenný čas

Vettel kvůli selhání motoru ztratil drahocenný čas

I Mark Webber měl během dnešních tréninků technické problémy.

Ačkoliv se jezdci Red Bullu v dnešních volných trénincích předvedli v poměrně dobrém světle, pocítili fakt, že kvůli technickým problémům přišli o hodně času, který mohli strávit na trati.

Sebastian Vettel ráno ujel pouze šestnáct kol, než za jeho zády dodýchal motor Renault. Odpoledne už byla situace lepší, Němec najel celkem 33 kol a ve výsledkové listině skončil na šestém místě.

"Ráno nám vypověděl službu motor, což mě stálo čas, který jsem mohl strávit na trati. Takové věci jsou pro jezdce důležité, ale také pro vůz, musíte se zde totiž dostat do dobrého rytmu.

Nicméně chlapci vůz opravili, což bylo podle mě celkem složité, protože některé díly dorazily na poslední chvíli, takže to nebylo jednoduché.

I tak se nám ale podařilo najet celkem dost kol a nasbírat spoustu dat, udělali jsme si také obrázek o obou sadách pneumatik, takže si myslím, že jsem ve slušné formě, ale určitě bychom vždy chtěli být na špici!"

I Vettelův týmový kolega Mark Webber má po dnešním dni smíšené pocity, když i jeho program zkrátily technické problémy. Webber nakonec zajel dvanáctý čas.

"Dnes to bylo dost smíšené. Po stránce spolehlivosti to dnes nebylo zrovna dobré, což se nám stalo poprvé v sezóně.

Během ranního tréninku jsem v zadní části vozu pociťoval vibrace, takže jsme zastavili brzo, ale chlapci odvedli úžasnou práci, aby do odpoledne dali vůz zase dohromady. Myslím, že jsme se z toho dostali dobře, když jsme najeli tolik kol, kolik jsme najeli.

Ve druhém tréninku jsem nemohl dokončit poslední kolo, protože byly ke konci vyvěšeny žluté vlajky, ale dlouhé jízdy byly dobré a my jsme pro sobotu nasbírali spoustu dat. Vypadá to zde velice těsně a vyrovnaně, takže by to měl být vzrušující závod."