Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Šéfa Ferrari těší Räikkönenova forma

Šéfa Ferrari těší Räikkönenova forma

Po nevydařeném začátku je výsledek v Monaku úspěchem.

Kimi Räikkönen třetím místem v závodě v uličkách Monaka ukázal, že je znovu ve formě a to samozřejmě velice těší šéfa týmu Stefana Domenicaliho.

Fin se na pódium naposledy podíval v posledním závodě loňské sezóny v Brazílii. V této sezóně se do nejlepší trojice dostal poprvé, na první letošní vítězství však stále čeká.

Už to vypadalo, že se dočká prvního letošního vítězství v kvalifikaci, jenže byl o 25 tisícin sekundy poražen letošním suverénem Jensonem Buttonem.

Domenicali řekl, že byl potěšen, když viděl Räikkönena v takové formě, jakou měl před dvěma lety při cestě za titulem mistra světa formule 1. Ital také tvrdí, že Ferrari je po nevydařeném začátku sezóny na dobré cestě.

"Směřujeme správným směrem, což je velmi důležité po první části této velmi těžké sezóny. Kladná znamení, která jsme viděli v Barceloně, se potvrdila i v Monaku.

Jsem z Kimiho obzvlášť šťastný. Měl báječný víkend. První místo v kvalifikaci ztratil o zlomek sekundy a závod by možná dopadl lépe, kdyby neměl problémy během druhé zastávky v boxech.

Na trati, kde je talent důležitý, Kimi ukázal, čeho je schopen."