Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

"Současnou situaci Ferrari beru na sebe," říká Domenicali

"Současnou situaci Ferrari beru na sebe," říká Domenicali

Ital odstoupil z funkce šéfa stáje z Maranella.

Odstupující šéf Ferrari Stefano Domenicali se nechal slyšet, že musel vzít zodpovědnost za slabý začátek svého týmu v letošní sezóně Formule 1.

Ferrari dnes oznámilo, že Domenicali rezignoval na svou roli šéfa stáje a s okamžitou platností byl nahrazen Marcem Mattiaccim, dosavadním prezidentem a výkonným ředitelem Ferrari North America.

Domenicali, který pro Ferrari pracoval od roku 1991, doufá, že jeho odchod z role šéfa týmu, ve které působil od roku 2008, pomůže zlepšit situaci v italském týmu, který se po třech závodech ročníku 2014 nachází na pátém místě v Poháru konstruktérů.

"V profesionálním životě každého z nás jsou zvláštní momenty, kdy člověk potřebuje odvahu učinit těžká a bolestná rozhodnutí," řekl Domenicali.

"Je čas na výraznou změnu. Jako šéf přebírám zodpovědnost za naši současnou situaci. Toto rozhodnutí bylo učiněno s cílem udělat něco, co zamíchá současným pořádkem pro dobro této skupiny.

Doufám, že Ferrari bude velice brzy zpátky tam, kam patří. Já pouze lituji toho, že jsme nebyli schopni sklidit to, na čem jsme v posledních letech tak tvrdě pracovali."

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo pochválil Domenicaliho za to, že postavil zájmy italského týmu nad své vlastní.

"Děkuji Stefanu Domenicalimu, nejen za jeho neustálou oddanost a úsilí, ale také za ohromný smysl pro zodpovědnost, který prokazoval, i dnes, když vždy stavět zájmy Ferrari nade všechno ostatní," řekl di Montezemolo.

"Chovám k Domenicalimu úctu, sledoval jsem jeho profesní růst těch 23 let, během kterých jsme spolu pracovali. Přeji mu mnoho úspěchů do budoucna.

Také bych chtěl popřát hodně zdaru Marcu Mattiaccimu, kterého znám coby vysoce ceněného manažera a který zná tuto společnost velice dobře. Tuto výzvu přijal s nadšením."