Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Domenicali: Ferrari zaostává

Domenicali: Ferrari zaostává

Čím máte vyšší výkon, tím víc paliva ušetříte.

Ferrari během víkendu stráveného v Austrálii evidentně chyběla rychlost. Alonso se v kvalifikaci dokázal dostat pouze na páté místo a na stejné pozici protnul i cílovou čáru. Čtvrté místo mu vynesla až diskvalifikace Daniela Ricciarda. Alonsův týmový kolega na tom byl ještě hůř, protože se neustále potýkal s drolením pneumatik. Ferrari tak pod vedením Stefana Domenicaliho opět vstupuje do náročné sezóny.

"Zaostáváme za konkurencí, takže teď musíme zabrat a soustředit se na to, abychom tuto ztrátu co nejdříve dohnali", řekl Domenicali.

"Jeden závod máme již za sebou, ale zůstává jejich ještě 18. Ano, bylo pro nás zklamáním vidět, že odvádíme své maximum a přesto to nestačí. Hlavně Mercedes byl opravdu silný. Ostatní bychom možná i mohli porazit, kdybychom neměli žádné problémy.

Těmi problémy myslím to, že jsme nemohli v každém kole využít celý náš výkon. Je to něco, na čem budeme nyní pracovat, abychom tento problém alespoň na určité úrovni vyřešili ještě dříve, než vyrazíme do Malajsie."

Podle šéfa Ferrari se budou muset dále zaměřovat hlavně na motor a jeho výkon, jinak nebudou moci soupeřit s týmy poháněnými Mercedesem: "Myslím, že v této oblasti se budeme muset zlepšit. Vím, že to může znít nelogicky, ale čím vyšší máte výkon, tím méně musí jezdec tlačit na plynový pedál a tím více paliva ušetří.

Nechci se soustředit pouze na motory, protože vylepšovat musíme celý vůz a každý si musí dělat svou práci. Nebudeme se v továrně navzájem obviňovat a ukazovat prstem na viníky."