Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Domenicali: F1 zaspala dobu

Domenicali: F1 zaspala dobu

Sponzoři tlačí na Ecclestona, aby sport více otevřel internetu.

F1 se potřebuje konečně přizpůsobit digitální éře, míní šéf Ferrari Stefano Domenicali. Tato pokroková myšlenka ho však nenapadla sama od sebe. Na zpátečnický přístup Formule 1 upozornila zpravodajská agentura Bloomberg. Ta přišla s informací, že oficiální web F1 se v konkurenci webů ostatních sportů umístil až na 39. příčce. Předstihl ho tak ne jen web amerických wrestlerů, ale například i stránky věnované egyptskému fotbalu.

Zpráva se dále snaží vysvětlit, že Formuli 1 drží mimo dosah internetu především 83 letý Bernie Ecclestone, který se tím snaží chránit zájmy televizních společností, od kterých za to samozřejmě vybírá multimiliónové poplatky.

Známé je především mizení delších videí s tématikou Formule 1 z kanálů YouTube, sestřihy nejlepších momentů ze závodů F1 by neměly překračovat délku tří minut.

Stefano Domenicali si však myslí, že Formule 1 zaspala dobu a své konkurenty budou muset v budoucnu dohánět: "Mladá generace by chtěla sport sledovat prostřednictvím několika různých způsobů. Nemůžeme jim nabízet pouze jeden a půl hodiny televizního přenosu a nic víc. Je před námi výzva, které konečně musíme začít čelit."

Stefano Domenicali dále během madridské konference sponzorů investujících do sportu naznačil, že velkým značkám začíná vadit stárnoucí publikum Formule 1 a stupňují tlak na Ecclestona, který by měl změnit svou dosavadní mediální strategii.

"Mladí lidé dnes žijí jinak - rychleji a intenzivněji a je na nás, abychom se jim přizpůsobili", zakončil šéf Scuderie Ferrari.