Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull nevzdává boj o titul

Red Bull nevzdává boj o titul

I přesto, že Brawn má náskok již 43,5 bodů.

Šéf Red Bullu Christian Horner je přesvědčen, že bitva o titul ještě zdaleka není prohraná, přestože si Brawn v dosavadním průběhu sezóny vybudoval slibný náskok.

Jezdec Brawnu Jenson Button získal minulý týden v Monaku své páté vítězství ze šesti odjetých závodů a tím navýšil vedení před svým týmovým kolegou Rubensem Barichellem již na šestnáct bodů a o dalších dvanáct bodů zpět je Sebastian Vettel, který jako jediný zatím dokázal Buttona porazit.

Ačkoliv Horner připustil, že ztráta je obrovská, je si jistý, že rychlost Red Bullu, která byla stejná, nebo dokonce větší, než rychlost Brawnu v průběhu sezóny, jim dovoluje ztrátu snížit.

"Brawn má v poháru konstruktérů obrovský náskok a významný také v hodnocení jezdců. Koncentrujeme se na každý závod, který přijde. Věříme, že následující dva závody by měly našim autům sedět a ve vývoji máme několik skvělých vylepšení.

Jenson Button je pouhé čtyři body od maximálního možného zisku, což je pozoruhodný výkon, ale věci se mohou velmi rychle změnit."

Horner také věří, že dané okolnosti dosud favorizovaly jezdce Brawnu a cítí, že jen smůla nedovolila jeho týmu získat více vítězství.

"V obou závodech, jak v Bahrajnu, tak ve Španělsku, se Sebastin Vettel zasekl za vozy Lewise Hamiltona, respektive Felipeho Massy, vybavenými systémem KERS, což jej připravilo o šanci bojovat s Buttonem o vítězství.

Karty se definitivně přiklonily k Brawnu. Vozy se systémem KERS pravděpodobně ovlivnily naše závody.

Těšíme se zkrátka na přímý souboj s Brawnem. Kromě závodu v Číně jsme se s nimi skutečně neutkali tváří v tvář."