Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Barrichello označil Satův manévr za amatérský

Barrichello označil Satův manévr za amatérský

Po vzájemném kontaktu měl i Barrichello svůj vůz poškozený.

Poté, co Takuma Sato v dnešní Velké ceně na Nürburgringu málem vyřadil ze závodu riskantním předjížděcím manévrem sebe i Rubense Barrichella, Brazilec označil Sata za amatéra.

Barrichello kroužil na druhé pozici, tu ale chtěl pro sebe získat Sato, a tak se rozhodl pro hazardní předjížděcí manévr v první zatáčce, kde došlo ke kontaktu obou pilotů. Zatímco brazilský jezdec byl schopen v závodě pokračovat, Japonec už takové štěstí neměl a musel zajet do boxů pro výměnu předního přítlačného křídla.

"Myslím, že jsem ztratil nějaké aerodynamické součásti, obzvláště ve vyšších rychlostech se vůz choval neobvykle," prozradil Barrichello. "Takže jsem měl štěstí, že se již závod chýlí ke konci.

Musím se omluvit, že to tak povím, ale myslím si, že to bylo od Sata poněkud amatérské, protože nebyl v pozici, z které by mohl předjíždět. Šel úplně z boku, ještě že jsem včas zaregistroval nos jeho vozu, takže jsem stihl reagovat, měl jsem vážně štěstí, že se nic horšího mému vozu nepřihodilo. Jediné, co jsem mohl udělat bylo, snažit se mu vyhnout, abych to přežil bez pohromy."

Sato startoval z druhé pozice a dlouho to vypadalo, že zajede svůj nejlepší závod. I podle Barrichella si mohl dojet pro druhé místo, protože byl prý rychlejší.

"Eventuelně mne mohl zkusit předjet později, byl na to dostatečně rychlý, ale nemohlo to vyjít v tomto kole," řekl Brazilec. "Nebyl ještě v pozici, kdy mohl bojovat."