Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sato: "Pokud dostanu šanci, udělám to znovu."

Sato: "Pokud dostanu šanci, udělám to znovu."

Japonec i s odstupem jednoho týdne obhajuje svůj manévr.

Pilot stáje British American Racing Takuma Sato sklidil za svůj pokus o předjetí Rubense Barrichella během Grand Prix Evropy vlnu kritiky a to zejména od pilota Ferrari, který nazval jeho pokus amatérským.
 
Na konci cílové rovinky se oba vozy dotkly. Satův BAR doplatil na kontakt ztrátou levé části předního přítlačného křídla a musel zajet ke svým mechanikům. Japonec však i s odstupem jednoho týdne svůj manévr hájí. Pokud by Sato uspěl, posunul by se přes Brazilce na druhé místo. Takuma prohlásil, že pokud by se v podobné situaci ocitl znovu, jednal by stejně.
 
"Myslel jsem si, že mi tým řekne ´Třetí místo je dobré, zůstaň tam kde jsi.´ namísto toho však Jock do rádia řekl: ´Jdi na to!´ Byl to skvělý okamžik," vysvětlil momenty předcházející razantnímu útoku Sato.
 
"Viděl jsem prostor a byl jsem naprosto soustředěný. Zdálo se mi, že Ferrari bylo překvapené. Pokud dostanu šanci, udělám to znovu."
 
Barrichello již tak nadšený nebyl, když prohlásil, že by jej Takuma nakonec stejně předjel.
 
"Musím se omluvit, že to tak povím, ale myslím si, že to bylo od Sata poněkud amatérské, protože nebyl v pozici, z které by mohl předjíždět. Šel úplně z boku, ještě že jsem včas zaregistroval nos jeho vozu, takže jsem stihl reagovat, měl jsem vážně štěstí, že se nic horšího mému vozu nepřihodilo. Jediné, co jsem mohl udělat bylo, snažit se mu vyhnout, abych to přežil bez pohromy," prohlásil Barrichello.
 
"Měl rychlost na to, aby mne nakonec předjel, ale nemusel to zkoušet v tomto kole."