Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FIA obdržela přihlášku celkem od patnácti nových týmů

FIA obdržela přihlášku celkem od patnácti nových týmů

Pokud se tedy některé stávající rozhodnou odejít, je z čeho vybírat.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) zveřejnila, že pro příští ročník Mistrovství světa formule 1 obdržela celkem patnáct přihlášek od nových týmů.

FIA včera oznámila jména těch, kteří se příštího ročníku Formule 1 zúčastní. Vedle všech stávajících týmů přibrala také tři nové, Campos Grand Prix, Manor Grand Prix a Team US F1.

Nových týmů by ale mohlo být více, osm současných stájí, Ferrari, Red Bull, Toro Rosso, Toyota, Renault, McLaren, Brawn a BMW, totiž nadále trvá na svých podmínkách a hrozí, že pokud je nedodrží, z Formule 1 odejdou. FIA jim proto oznámila, že je připravena jejich místa zaplnit jinými stájemi.

"Když FIA zahájila přihlašování do Mistrovství světa formule 1 2010, obdržela 15 přihlášek od potenciálních nových týmů." uvádí se v tiskovém prohlášení FIA.

"Všechny tyto přihlášky prošly přísným povinným procesem, abychom se ujistili, že nové týmy mají financování, zdroje, zkušenosti a odborné znalosti na dostatečné úrovni, aby mohly závodit na nejvyšší úrovni motoristického sportu.

Tři z těchto týmů byly potvrzeny pro rok 2010 a probíhá další povinná kontrola přihlášek ostatních potenciálních účastníků."