Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton podporuje kampaň pro bezpečnou jízdu

Hamilton podporuje kampaň pro bezpečnou jízdu

"Když se chcete bavit, jděte na motokárovou dráhu."

Lewis Hamilton tento týden před Velkou cenou Velké Británie na Silverstonu řekl, že podpoří iniciativu FIA propagovat bezpečí na cestách.

Mistr světa z loňské sezóny byl ve Westminsteru pomoci lidem uvědomit si, kolik jich na silnici umírá a jaká může být prevence.

"Když mě nadace FIA pozvala, abych tu dnes promluvil a řekla mi o tom, kolik přesně lidí zemře na cestách na celém světě za rok (1,3 milionu), byl jsem šokován.

Zpráva, kterou bych chtěl poslat řidičům, zní: Udělejte krok vzad a přemýšlejte, než něco uděláte. Snadno můžete chybovat a ztratit kamarádův život, nebo váš vlastní. Je to o tom být rozumný a dělat na silnici správná rozhodnutí. Když se chcete bavit, jděte na motokárovou dráhu.

Když jste na okruhu, cílem je být tak rychlý, jak jen můžete, ale mimo okruh, na silnicích, je to vše o bezpečnosti. Na silnici nejste jen vy, je tam také provoz, lidi přecházející silnici a můžete vézt pasažéry.

Rychlostní limity jsou tu z určitého důvodu a myslím, že by se jich měl každý držet, já to dělám. Dobrá, každý dělá
chyby, připouštím, že i já je v minulosti udělal, ale můžete se z nich poučit, a když si více uvědomíte následky vašeho činu, budete opatrnější.

Ve Velké Británii jsme dosáhli velkého zlepšení v bezpečnosti na silnici, ale dá se udělat ještě mnohem více. Potřebujeme celosvětovou dekádu opatření pro bezpečnou jízdu, abychom snížili počet mrtvých na polovinu. Je to ambiciózní vize, ale ne nemožná a mohlo by to pomoci zachránit milióny životů."