Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren bude využívat KERS do konce sezóny

McLaren bude využívat KERS do konce sezóny

"Alternativní strategií je navrhnout auto bez KERSu."

Tým z Wokingu bude i po zbytek této sezóny využívat systém KERS, potvrdil to šéf týmu Martin Whitmarsh.

V celém startovním poli nadále využívají KERS už pouze dva týmy, McLaren a Ferrari, narozdíl od ostatních, kteří jej přestali používat přesto, že do jeho vývoje investovali miliony.

Whitmarsh tvrdí, že KERS dává McLarenu velkou výhodu a proto plánuje, že KERS bude součástí jejich auta do konce sezóny 2009.

"Myslím, že tím prvním, co nechceme opustit, je KERS" řekl Whitmarsh. "Máme velké štěstí, že máme velmi silný KERS."

Je vestavěný do vozu. Pokud bychom neměli KERS, pak by celková stavba vozu byla jiná a to by nám mohlo přinést nějaké výhody, takže celkově máme dobrý benefit.

Závodit s KERSem po zbytek sezóny je naším záměrem. Alternativní strategií je navrhnout znovu celé auto bez KERSu, což by stálo mnoho prostředků a vyžádalo si změnu programu na příští rok, takže máme balíček KERS, který funguje."

Nicméně, Whitmarsh ujasnil, že příští rok už McLaren s KERSem nenastoupí, jak bylo dohodnuto s týmy z FOTA, přesto věří, že to byla dobrá investice.

"Myslím, že McLaren a především Mercedes vynaložily hodně úsilí do vývoje KERSu, ale jsme ochotni v zájmu sportu od něj v příští sezóně upustit.

KERS je stále v pravidlech pro příští rok, ale akceptujeme, že součástí nové éry motorsportu musí být také spolupráce mezi týmy. Musíte zapomenout na své vlastní krátkodobé zájmy ve prospěch zájmů sportu.

Přijali jsme, že většina týmů Formule 1 KERS nechce a jsme ochotni vzdát se výhody, kterou nyní máme."