Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso popřel, že by zítra bojoval o vítězství

Alonso popřel, že by zítra bojoval o vítězství

Pole position je spíše dílem velmi agresivní strategie.

Fernando Alonso podle svých slov v zítřejším závodě nepomýšlí na vítězství, přestože dnes v kvalifikaci vybojoval pole position. Ta je totiž spíše dílem velmi agresivní strategie, kterou Renault zvolil.

Pilot Renaultu vybojoval pro francouzskou stáj první pole position od roku 2006, jak sám řekl a jak navíc statistika ukázala, měl ve svém voze velice málo paliva. Na vítězství zítřejšího závodu favorizuje piloty Red Bullu, kteří budou startovat hned za ním.

"Toto je pro mě speciální okruh, v roce 2003 jsem zde poprvé vyhrál, takže budu vždy rád jezdit v Budapešti a zítra to bude zajímavé." řekl Alonso.

"Udělali jsme krok vpřed a vůz se v posledních dvou závodech zlepšil. Jsme více konkurenceschopní, ale možná ne tak rychlí jako ti dva hoši. Doufáme, že zítra vybojujeme slušnou porci bodů.

Zítra se o to pokusíme (vyhrát), ale abych mluvil upřímně a realisticky, naším cílem je slušná porce bodů. Po posledních čtyřech závodech, kdy jsme bodovali pouze na Nürburgringu, už potřebujeme nějaké body do Poháru konstruktérů a víme, že když budeme startovat s velmi těžkým vozem, dojedeme někde osmí nebo devátí.

Tentokrát jsme agresivní, udělali jsme, co jsme pro pole position chtěli, teď se budeme snažit v závodě. Musíme se do toho opřít."