Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button potvrdil svou účast na Závodu šampionů

Button potvrdil svou účast na Závodu šampionů

Jedním z jeho soupeřů bude i Sebastian Vettel.

Vedoucí muž průběžného pořadí Jenson Button potvrdil, že se i letos zúčastní Závodu šampionů. Ten se odehraje jen týden po finále letošní sezóny formule 1, 3. a 4. listopadu v "Ptačím hnízdě", tedy na tom samém stadionu, kde se konala významná část loňských Olympijských her v Pekingu.

To, že se jezdec Brawnu rozhodl opět zúčastnit, znamená, že i po skončení sezóny se utká se jedním ze svých největších rivalů, Sebastianem Vettelem, který také potvrdil svou účast.

"Je to vždy úžasný závod." řekl Button. "Je to skvělé pro fanoušky, ale hlavně pro nás zúčastněné.

Je to dost napjaté. Je skvělé mít tolik rozdílných soupeřů z celého světa. Opravdu je to skvělý závěrečný podnik, kde se uvolníte a užijete si to. Těším se na tento rok, protože Ptačí hnízdo je opravdu zajímavý stadion. Bude to mnohem větší než vloni, takže to bude i větší zábava."


Organizátor Závodu šampionů Fredrik Johnsson dodal: "Jenson byl v posledních dvou ročnících Závodu šampionů skvělým účastníkem a je fantastické sledovat tento rok jeho cestu v čele formule 1.

S ním a Sebastianem Vettelem, který již účast potvrdil, máme dva vedoucí muže letošního šampionátu a ať už letošní titul získá kdokoliv, zde bude mít možnost na poslední souboj sezóny."