Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Piquet s Briatorem ve slovní přestřelce

Piquet s Briatorem ve slovní přestřelce

Oba si skrze média ostře vjeli do vlasů.

Kariéra Nelsona Piqueta ve formuli 1 zdá se nabírá rychlý spád, spekulace o jeho vyhazovu z Renaultu nyní podpořila jeho slovní přestřelka s šéfem francouzského týmu Flaviem Briatorem.

Piquet už před Velkou cenou Maďarska přiznal, že je jeho účast na Hungaroringu ohrožena, jeho otec mu ale nakonec tento start vyprosil. Brazilec se ale kvalifikoval až na patnácté místo a v závodě dojel dvanáctý, zatímco jeho týmový kolega Fernando Alonso vybojoval pole position a v úvodu závodu vedl.

Flavio Briatore se nechal slyšet magazínem Autosprint, že od Piqueta očekával víc a zkritizoval jeho způsob vysvětlování špatných výkonů, prý si vždy "otevře knížku výmluv".

"Vždycky jsem byl ke svým jezdcům férový." řekl Briatore. "Od Piqueta jsem očekával víc, protože tohle je jeho druhá kompletní sezóna s týmem. Testoval méně než Alonso, ale Webber také testoval méně než Vettel kvůli své zlomené noze, ale podívejte se, kde je teď.

Když jezdec postrádá výsledky, otevře si knížku výmluv a začne: za to může počasí, divákovy sluneční brýle, smyk na rovince, tohle a támhleto...

Není pravda, že mezi Alonsovým vozem a Piquetovým vozem je technický rozdíl sedmi desetin. Kdyby byl, měli bychom vůz schopný vyhrát šampionát a to bohužel nemáme. Technický rozdíl byl vždy minimální a nikdy netrval déle než jeden závod."

Piquet, který letos ještě nezískal ani bod, zase zkritizoval svého týmového šéfa, který podle něj myslí jen na peníze. Flavio Briatore, který se ještě před koncem Velké ceny Maďarska po Alonsově odstoupení sebral a odešel, prý Piqueta jako týmový šéf nerespektuje.

"Flavio je podnikatel, ale o formuli 1 ví h***o." řekl Piquet italskému tisku. "Je to můj manažer, ale ve své roli týmového šéfa mě nerespektuje.

Myslí jen na peníze, na to, kolik peněz přiteče do jeho kapsy ze všeho, do čeho je zapletený, je to muž bez přátel. Každý den se mě někdo ptá, co se děje, tak proč bych měl být pořád zticha?

Webber je ve formuli 1 od roku 2001, začal v jiné době, kdy testování nebylo omezené. Natestoval pravděpodobně přes 20 tisíc kilometrů, takže to není férové srovnání. Nyní je situace pro jezdce s malými zkušenostmi mnohem těžší.

A navíc, musím bojovat proti Briatoremu a Alonsovi samotnému, který je fantastickým jezdcem. Když jsem nebyl konkurenceschopný v kvalifikaci, obviňoval jsem z toho vždycky nejprv sebe. Ale když to Briatore nechápe, co mám dělat?"