Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Audi nepustilo Mercedes v Oscherslebenu vůbec ke slovu

Audi nepustilo Mercedes v Oscherslebenu vůbec ke slovu

DTM, Oschersleben - závod

Oschersleben dnes díky Timu Scheiderovi viděl padesáté vítězství vozů Audi v DTM. Obhájce titulu vyhrál před kolegy Mattiasem Ekströmem a Martinem Tomczykem. Mercedes tentokrát tahal za kratší konec.

Víkend na Oscherslebenu začal dohrou z Zandvoortu. Výsledky předposledního závodu zůstaly neoficiální, kontrolní orgán DMSB totiž prošetřoval domnělou týmovou režii Audi, která pomohla Ekströmovi ke druhému místu.

Po prostudování dat z telemetrie, televizních záběrů a po vyslechnutí jezdců a zástupců Audi padlo v Oscherslebenu rozhodnutí dodatečně potrestat Ekströma penalizací pěti sekund.

Ve výsledkové listině z Zandvoortu to znamenalo jeho propad z druhé na třetí příčku, v šampionátu pak ztrátu dalších dvou bodů na vedoucího Garyho Paffetta.

Závodnickou chuť si však Audi spravilo záhy. Během kvalifikace díky lehčím vozům dominovalo a položilo tak základ pro úspěch v dnešním závodě.

Kapitánem flotily strojů z Ingolstadtu se v sobotu stal veterán Tom Kristensen, v Oscherslebenu získal už třetí pole position.

V neděli po něm hned před první zatáčkou převzal kormidlo Scheider. Vloni Kristensenovy šance na vítězství pohřbila penalizace, letos tomu bylo nejinak. Před rokem Dán ulil start, letos správně nezaparkoval na roštu.

Chyboval i Ralf Schumacher. Nejprve vytlačil z dráhy Jamieho Greena, později se sám bez cizího přičinění ocitl v kačírku, kde pro něj závod skončil.

Pod šachovnicovým praporkem projelo jako první trio Scheider, Ekström, Tomczyk. Pod stupni vítězů zůstaly mercedesy di Resty (4.) a Paffetta (5.).

Bodované pozice uzavřeli Spengler (6.), Engel (7.) a Kristensen (8.). Český zástupce Tomáš Kostka skončil na 14. pozici.

V průběžném pořadí se o vedení dělí Parffett a Ekström s 28 body. O bod méně má Scheider.