Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alex Wurz a Pedro de la Rosa v hledáčku týmu US F1

Alex Wurz a Pedro de la Rosa v hledáčku týmu US F1

Vedle amerického mladíka tým do začátků potřebuje někoho zkušeného.

US F1, jeden ze tří nových týmů pro příští sezónu, se netají tím, že by rád razil myšlenku ryze amerického týmu a to i na postech závodních pilotů. Zároveň ale připouští, že do začátků by bylo zřejmě lepší vedle některého amerického mladíka angažovat také zkušeného jezdce, který by pomohl s vývojem.

V tomto smyslu do popředí vystupují dvě jména, Alex Wurz a Pedro de la Rosa. Oba dva už mají s formulí 1 bohaté zkušenosti a stále působí jako testovací jezdci u současných týmů, Wurz u Brawnu a de la Rosa u McLarenu. Oběma navíc na konci této sezóny končí aktuální smlouva.

Zatímco Pedro de la Rosa údajně vyjednává také s jiným novým týmem, Campos Grand Prix, Wurz kromě závodní sedačky vidí u US F1 i jinou příležitost. Rakušan byl totiž jedním z těch, který se snažil do formule 1 v příští sezóně prosadit, jenže jeho projekt Team Superfund nebyl zvolen. Nyní se proto nabízí varianta spojení Superfundu s US F1.

Alex Wurz na téma angažmá u US F1 řekl: "Peter Windsor (sportovní ředitel US F1) se mnou mluvil o možnosti jezdit pro ně, mají totiž omezený čas na testování a potřebovali by proto zkušeného jezdce.

Vím, že jejich hlavní prioritou jsou američtí jezdci, ale pokud mě skutečně chtějí, měl bych zájem o tuto úlohu, vybudovat od základu nový tým a přispět svou pomocí."

Co se amerického jezdce týče, jedním z hlavních kandidátů na závodní sedačku je pilot formule Atlantic Jonathan Summerton.