Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Trulli doufá, že se Toyotě bude ve Spa dařit

Trulli doufá, že se Toyotě bude ve Spa dařit

Výsledky dnešních tréninků jsou pro japonský tým povzbudivé.

Jarno Trulli doufá, že Toyota bude ve Spa-Francorchamps konkurenceschopná, dnešní volné tréninky totiž napověděly, že rychlý okruh v belgických Ardénách by japonským vozům mohl sedět.

Toyotě se navíc poslední dobou příliš nedaří a potřebovala by vzpruhu. Trulli v posledních třech závodech získal jen jeden bod. Dnes ale vyhrál deštěm ovlivněný ranní trénink a v tom odpoledním zajel sedmý nejrychlejší čas.

"Byl to pro nás dobrý pátek." řekl Trulli. "Samozřejmě nás ještě čeká nějaká práce, než z vozu dostaneme maximum, a já potřebuji najít trochu více přilnavosti v zadní části vozu, ale koneckonců jsem s dnešními výsledky velice spokojený.

Mám z vozu dobrý pocit, takže doufám, že budeme o tomto víkendu konkurenceschopní. Trať byla dnes ráno mokrá, což znamenalo, že jsme nemohli absolvovat všechny testy, které jsme měli naplánované, ale odjeli jsme pár kol, abychom lépe pochopili vůz za těchto podmínek. Odpoledne, když bylo sucho, se trať stále zrychlovala a zrychlovala.

Dnes jsem pracoval především na závodní rychlosti, nastavoval jsem vůz pro závodní podmínky, takže máme pro neděli dobré vyvážení a zdá se, že vůz reaguje dobře."

Trulliho týmový kolega Timo Glock dnes také zaznamenal slibný výsledek, v odpoledním tréninku mu patřilo druhé místo, jen těsně za prvním Lewisem Hamiltonem. Němec ale říká, že na soudy je ještě brzy.

"Je těžké dělat nějaké závěry z dnešního mokrého ranního tréninku, ale těší mě, že jsem byl odpoledne druhý, to je velmi povzbudivé. Vůz se choval celkem dobře a časy na kolo to potvrzují.

I tak je zde pár oblastí, kde se musíme zlepšit, takže na nich před kvalifikací budeme pracovat a pokusíme se najít perfektní aerodynamické vyvážení. Jsem spokojený s tím, jak dnes všechno probíhalo a jsem zvědavý, jak na tom budeme zítra."