Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Nico Rosberg považuje dnešní výsledek za katastrofální

Nico Rosberg považuje dnešní výsledek za katastrofální

Němce během tréninku trápila velice nízká přilnavost.

Nico Rosberg popsal výsledky pátečních tréninků na Velkou cenu Belgie jako katastrofu z pohledu Williamsu, jeho čas dnes totiž stačil až na devatenácté místo, navíc horší už byl pouze Luca Badoer.

Němce a jeho týmového kolegu Kazukiho Nakadžimu dnes trápila velice slabá přilnavost na zadní nápravě. Ambice na pódium, o kterých Rosberg před tímto víkendem mluvil, tak postupně slábnou a cílem je nyní zajistit přes noc zlepšení a návrat mezi bodující jezdce.

Rosbergův svým dnešním nejrychlejším časem zaostal o 1.159 sekundy za prvním Lewisem Hamiltonem, zatímco Kazuki Nakadžima byl o čtyři desetiny rychlejší.

"Dnešek byl pro nás skutečnou katastrofou, takže doufám, že to zítra bude lepší." řekl Rosberg. "Budeme muset přes noc velice tvrdě pracovat, abychom se pokusili situaci zlepšit. Měli jsme velice slabou přilnavost, zejména v zadní části vozu. Bylo to opravdu velmi slabé."

Rosberg dnes, stejně jako řada ostatních jezdců, potvrdil, že bylo poněkud obtížnejší správně zahřát měkčí pneumatiky a svůj nejlepší čas tak zajel na těch tvrdších.

"Abych byl upřímný, mezi oběma směsmi není příliš velký rozdíl. Měkčí pneumatiky se dnes o něco obtížněji zahřívaly, takže tvrdší byly trochu rychlejší. Uvidíme zítra, mohlo by to být opět jiné."

Pro Rosberga je nyní důležitější pozice Williamsu v Poháru konstruktérů, než boj o pódiové umístění. Zejména McLaren je nyní velmi silným soupeřem.

"Pódium by bylo krásné, ale je to složité. Zejména protože McLaren udělal tak velký krok vpřed. Takže pódium není důležité, to, co se skutečně počítá, je pozice v šampionátu."