Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Barrichello přiznává, že jeho budoucnost ve F1 je nejistá

Barrichello přiznává, že jeho budoucnost ve F1 je nejistá

Rád by dál závodil, ať už za Brawn či jiný tým.

Rubens Barrichello přiznal, že jeho plány o budoucnosti ve formuli 1 jsou stále ještě zcela otevřené. Stále totiž přibývá spekulací o tom, že jej v příštím roce u Brawnu nahradí Nico Rosberg.

Brazilec letos bojuje se svým týmovým kolegou Jensonem Buttonem o mistrovský titul, v tuto chvíli na Brita ztrácí čtrnáct bodů. Do konce sezóny zbývají čtyři velké ceny a tedy i 40 bodů k dispozici.

Barrichello ví, že existuje šance, že bude muset Brawn na konci letošní sezóny opustit kvůli Nicovi Rosbergovi, rád by ale závodil dál.

"Přál bych si zůstat ve formuli 1. Jestli to bude s mým současným týmem nebo s nějakým jiným, to nevím. Má budoucnost je stále otevřená. Doufám, že už brzy k tomu něco budeme moci říct.

Nyní jsem zkrátka šťastný, že kolem toho teď není moc rozruchu a já mohu v klidu dál dělat svou práci."

Letošní boj o titul v tuto chvíli zahrnuje kromě pilotů Brawnu také jezdce Red Bullu, Sebastiana Vettela a Marka Webbera, byť Webberova naděje už je spíše jen teoretická. Ale i Vettel už zde v Singapuru může o svou šanci přijít, což by Barrichello uvítal.

"Je to fenomenální člověk a já doufám, že v budoucnu přijde jeho šance. Ale popravdě doufám, že tady je to (pro letošní rok) jeho poslední šance."