Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso očekává penalizace za žluté vlajky

Alonso očekává penalizace za žluté vlajky

Sám už byl před komisaři vysvětlovat, proč předjel Buemiho.

Fernando Alonso očekává, že dění ve druhé části dnešní kvalifikace bude mít ještě dohru u sportovních komisařů. Někteří jezdci totiž zajeli své nejrychlejší časy v době, kdy byly vyvěšeny žluté vlajky. Například lídr průběžného pořadí Jenson Button se přímo v záběrech televizních kamer naplno prohnal úsekem, kde bylo máváno dokonce dvěma žlutými vlajkami zároveň.

Na konci druhé části totiž na výjezdu ze zatáčky Spoon havaroval Sebastien Buemi, který se dostal mimo trať a obouchal svoje Toro Rosso o svodidla. Na trať se dostala spousta úlomků včetně předního křídla, které zůstalo ležet uprostřed dráhy.

Alonso skončil v kvalifikaci dvanáctý, španělským reportérům ale řekl, že očekává posun na vyšší příčku.

"Jsem si jistý, že zítra budu startovat mnohem výš než ze dvanáctého místa.

Byla to zvláštní kvalifikace se spoustou incidentů, také na konci druhé části, kdy byly vyěšeny žluté vlajky a uprostřed tratě leželo přední křídlo.

Já jsem se vyhl tomu křídlu uprostřed tratě, zvolnil jsem, zajel jsem do boxů a nepostoupil jsem do třetí části. Myslím, že někteří si své časy vylepšili, ale tak to je.

Jakmile uvidíte žlutou vlajku, musíte zvolnit a musíte být opatrní, protože nevíte, co se stane o dvacet metrů dál, možná je tam křídlo nebo dvě auta blokující trať. Musíte zvolnit. Uvidíme.

Nevím, co udělali ostatní. Já jen vím, co jsem udělal já, zvolnit jsem sice docela pozdě, ale bylo to tehdy, když jsem uviděl žlutou vlajku."

Dvojnásobný šampion byl po kvalifikaci předvolán před sportovní komisaře. Nikoliv však za rychlou jízdu pod žlutými vlajkami, ale aby vysvětlil, proč předjel Sebastiena Buemiho.

"Byl jsem tam, protože jsem předjel Buemiho, protože po něhodě jel pomalu. Pod žlutými vlajkami se nesmí předjíždět, takže jsem vysvětloval, jak jsem to viděl já.

Bylo to trochu pozdě, ale upřímně, zvolnil jsem, když jsem uviděl žlutou vlajku. Možná to bylo pozdě, ale snad to bude v pohodě."