Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Barrichello: "Suzuka je stále nebezpečná."

Barrichello: "Suzuka je stále nebezpečná."

Brazilec naráží na dnešní kvalifikaci plnou havárií.

Rubens Barrichello reagoval na průběh dnešního dopoledního tréninku a kvalifikace na Velkou cenu Japonska, ve které došlo k pěti haváriím, přičemž tři z nich způsobily vyvěšení červených vlajek, a volá po dalších bezpečnostních změn okruhu v Suzuce.

Timo Glock byl po bouračce v poslední zatáčce okruhu transportován do nemocnice a byť jeho zranění podle dostupných informací nejsou vážná, nad jeho zítřejším startem visí otazník. Mark Webber, Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari a Heikki Kovalainen pak shodně nezvládli dvojici zatáček Degner.

Představitelé Suzuky využili dvouleté přestávky v pořádání japonské velké ceny a na okruhu provedli řadu změn. Výrazně byl zmodernizován paddock, v první dvojici zatáček pak byla vytvořena široká asfaltová úniková zóna. Podle Barrichella je ale pro bezpečnost potřeba udělat víc.

"Je to fantastická trať." řekl pilot Brawnu pro BBC. "Rovná se těm nejlepším, Spa a Silverstonu, ale stále je velmi nebezpečná.

Se Suzukou musejí něco udělat, protože ačkoliv je to po výměně povrchu mnohem lepší, potřebujeme více únikových zón a takových věcí.

Bylo vidět, že s tolika nezkušenými jezdci, jako jsou piloti Toro Rosso, ve startovním poli je to pořád docela nebezpečné."