Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zdolat Buttona v kvalifikaci bylo podle Barrichella klíčové

Zdolat Buttona v kvalifikaci bylo podle Barrichella klíčové

Po Velké ceně Japonska - Brawn

Rubens Barrichello (7.): "Kvalifikace se pro můj víkend ukázala jako klíčová, protože jsem se před závodem dostal před Jensona a byl jsem schopen na něj získat bod. Dnes jsem se trápil s nastavením a nebyl jsem z vozu schopen dostat vše, což je škoda. V prvním stintu jsem byl schopen držet se Kimiho, jeli jsme oba na tvrdších pneumatikách, ale jakmile přezul na měkčí, najel na mě hodně času. Bez safety caru bychom dojeli šestí a to je maximum, ve které jsme dnes mohli doufat. Je to frustrující, ale takhle to v závodění je a nejdůležitější věcí je, že jsem o tomto víkendu získal bod na Jensona.

Těším se na můj domácí závod za dva týdny v Brazílii. Velká cena Brazílie je pro mě vždy speciální událostí a já tam ze sebe vydám vše, abych si co nejvíce pomohl v šampionátu."

Jenson Button (8.): "Dnes to bylo o získání bodů, po té naší včerejší událostmi nabité kvalifikaci, a to je přesně to, co jsem udělal. Při startu z desátého místa na roštu bylo celou dobu jasné, že to bude náročný závod, ale měl jsem skutečně dobrou rychlost a byl jsem velice spokojený s výkonností vozu. Jezdce před sebou jsem stahoval mílovými kroky, ale měli těžší auta, takže jsem se za nimi zdržel, protože tady se špatně předjíždí.

S vozem, který jsme o tomto víkendu měli, jsem udělal to nejlepší, co šlo, dostali jsme z něho maximum a získali bod. Dnes jsem na Rubense ztratil jen jeden bod a to je má priorita. Samozřejmě jsme ztratili pár bodů na Sebastiana, ale čekali jsme, že tu budou silní. Teď nás čekají dva okruhy, které by našemu vozu měly vyhovovat, takže se těším na konec sezóny a následující závod v Brazílii."