Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Massa: "Alonso o podvodu v Singapuru věděl."

Massa: "Alonso o podvodu v Singapuru věděl."

Španěla ale Brazilcova slova nechávají klidným.

Felipe Massa má podle svých slov podezření, že Fernando Alonso o úmyslné havárii Nelsona Piqueta v loňské Velké ceně Singapuru věděl. Zároveň ale dodal, že by si nerad pokazil vztah se svým budoucím týmovým kolegou.

"Udělali to tým a Nelson, ale Alonso byl součástí problému. Věděl to. My to nevíme, ale on to samozřejmě věděl. To je naprosto jasné." řekl Massa brazilským médiím.

Na druhou stranu ale také dodal, že se jedná pouze o jeho pocit, nikoliv o podezření na základě nějakých faktů. Závěr vyšetřování FIA, podle kterého Alonso o celé věci nic nevěděl, plně respektuje.

"To, co jsem řekl, je pouze má domněnka, která není založena na žádném konkrétním důkazu. Světová rada oznámila, že neexistuje žádný náznak toho, že by byl Fernando informován o tom, co se stane a já tento závěr respektuji.

Samozřejmě jsem velmi zklamaný z toho, co se loni v Singapuru stalo. Už jsem několikrát řekl, co si o tom myslím, nyní je čas uzavřít tuto kapitolu a věnovat se budoucnosti.

Co je jisté, tato epizoda v žádném případě nepokazí vztah, který budu s Fernandem mít, až budeme týmovými kolegy."

To si myslí také samotný Alonso, který si z Massových komentářů rozhodně nedělá těžkou hlavu. Na otázku novinářů, zda by to mohlo zahájit psychologickou válku skrze média, odpověděl: "Ne, to si nemyslím.

Za prvé, nevím, jestli je to pravda nebo ne. Možná to bylo nedorozumění s Felipem nebo s médii nebo tak něco.

Takže těžko říct, co je a co není pravda na tom, co řekl. Později řekl něco jiného. Pro mě to není příliš důležité, nemám z toho velké obavy."