Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rosberg potvrdil, že na konci sezóny odejde od Williamsu

Rosberg potvrdil, že na konci sezóny odejde od Williamsu

Tým z Grove byl zatím jediným, za který ve formuli 1 závodil.

Nico Rosberg potvrdil, že po skončení letošní sezóny odejde od Williamsu, se kterým ve formuli 1 strávil první čtyři roky své kariéry. Velká cena Abú Zabí tak bude poslední, do které Rosberg v barvách Williamsu nastoupí.

"Je to můj poslední závod za Williams." řekl Rosberg. "A to opravdu. Je to trochu zvláštní, protože je to za čtyři nebo pět let jediný tým, se kterým jsem pracoval, takže už je to dlouhá doba.

Se všemi jsem vycházel dobře, samozřejmě, a vybudovali jsme si velký respekt, s mechaniky a se všemi. Takže bude trochu zvláštní odejít.

Tuto příležitost mohu také využít k tomu, abych týmu poděkoval, protože si myslím, že celkově pro mou kariéru udělali spoustu dobrého. Zejména Sir Frank (Williams), Adam Parr, Sam Michael a Patrick (Head), celá ta léta mě podporovali. Takže jim patří velké díky."

Rosberg je nyní velmi silně spojován s přestupem k Brawnu, přičemž opačným směrem by měl putovat Rubens Barrichello. Rosberg by rád jezdil s autem schopným vyhrávat, nic bližšího ale neprozradil.

"Nechci mluvit o své budoucnosti. Chci jen říct, že nebudu ve Williamsu, protože to je jisté."