Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Situace kolem Milwaukee Mile se znovu zkomplikovala

Situace kolem Milwaukee Mile se znovu zkomplikovala

Historická trať je stále v ohrožení

Uplynulých třináct let se ve Spojených státech stalo pohromou nejen pro formulové série, ale i pro řadu tratí, které patřily po dlouhá léta neodmyslitelně ke koloritu sérií USAC, CART i IRL. Do problémů se v posledních měsících dostala i slavná "The Milwaukee Mile", nejstarší stále aktivní trať na světě. 

Klesající zájem diváků a finanční problémy vyústily v neustálé změny promotérů. V průběhu letošního roku se dokonce začalo otevřeně hovořit o tom, že by pozemky, na kterých trať stojí, mohly být využity k jiným, lukrativnějším účelům. V létě se zdálo, že se tento katastrofický scénář podařilo odstranit ze scény, neboť se vedení wisconsinského státního výstaviště, kterému trať patří, podařilo najít nového promotéra, ochotného vzít na sebe i nesplacené závazky svých předchůdců. V jednu dobu to vypadalo, že se trať dostane i do kalendáře IndyCar pro rok 2010, ale nakonec se tak nestalo a hlavním lákadlem měly být dva závody NASCAR.

Včera však zástupce společnosti Historic Mile LLC Tony Machi oznámil, že jeho společnost svou činnost ukončuje. Důvodem je to, že se při jednání s NASCAR nepodařilo dosáhnout dohody o prominutí nesplacených dluhů z letošního roku. Podle Machiho byla finančně pokryta sezóna 2010, ale sponzoři, jejichž příspěvek měl pokrýt letošní dluhy, nedostáli svým závazkům.  

Odchodem společnosti Historic Mile se trať ocitá znovu v ohrožení a vedení výstaviště bude muset znovu hledat další promotérskou organizaci, ochotnou platit i za své předchůdce. A to nebude v současné situaci vůbec lehké. Navíc na hledání sponzorů pro příští rok je již poměrně pozdě a dluhy tak mohou opět narůst. Největší naděje jsou teď  vkládány v jednání se společností bratrů Giuffreových, místních obchodníků, jejichž promotérská společnost již v minulosti závody na Milwaukee Mile pořádala.