Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rosberg: "Letošní výsledky zvýšily mou cenu."

Rosberg: "Letošní výsledky zvýšily mou cenu."

Němec sice nezískal ani jedno pódium, prý se ale velice zlepšil.

Nico Rosberg věří, že svými letošními výkony pozvedl svou cenu. Přestože nedokázal z loňského roku zopakovat pódiová umístění, dosáhl v celkovém pořadí na sedmé místo, což je rekord jeho dosavadní kariéry.

V řeči čísel pak jeho sezóna vypadá následovně: V sedmnácti závodech se na startovním roštu celkem patnáctkrát postavil mezi nejlepších deset a v jedenácti závodech dokázal bodovat. Jeho nejlepšími výsledky jsou přitom dvě čtvrtá místa z Hockenheimu a Hungaroringu.

Rosberg po letošní sezóně po čtyřech letech opouští Williams a míří k Brawnu, kde vedle šampiona Jensona Buttona nahradí jeho dosavadního kolegu Rubense Barrichella.

"Tato sezóna pro mě byla důležitým rokem, protože jsem ji skutečně vnímal jako pokrok k šanci bojovat v příštím roce o vítězství v závodě a snad i v šampionátu." řekl Rosberg.

"A to mi vyšlo dobře, protože jsem měl díky všem ve Williamsu slušné auto, takže jsem skutečně mohl zajet pár dobrých, konzistentních závodů, což jenom zvýšilo mou hodnotu jakožto jezdce, což bylo důležité. Jsem docela rád.

Samozřejmě bychom byli radši, kdyby to bylo lepší, nezískali jsme pódium, což byla trochu smůla, protože jsme to podle mě měli dokázat aspoň jednou. Ale nějak se to nepovedlo. Přesto si myslím, že to byl dobrý rok."

Rosberg je nyní podle svých slov schopen lépe zvládat nároky formule 1, k čemuž mu pomáhají zkušenosti z dosavadních 70 odjetých velkých cen.

"Zkušenost vám pomáhá lépe využít váš rozum, což mě na trati zrychluje. Je opravdu hezké využít svůj rozum a přemýšlet nad věcmi, nevyužívat pouze talent a jít do toho. Přemýšlet o tom a analyzovat, tolik toho můžete udělat, je tu tolik technologie, kterou můžete využít ke svému prospěchu, abyste každé kolo zajeli rychleji, a v tom jsem se hodně zlepšil."