Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Lauda: "Buttonův přestup je dílem Rona Dennise."

Lauda: "Buttonův přestup je dílem Rona Dennise."

Navíc podle něj Brawn nebyl spokojen s výkony Buttona.

Trojnásobný světový šampion formule 1 Niki Lauda věří, že bývalý šéf týmu McLaren Ron Dennis stojí za přesunem Jensona Buttona do britského týmu.

Sotva několik týdnů po zisku svého prvního titulu s týmem Brawn GP se Button rozhodl podepsat několikaletý kontrakt s McLarenem a vytvoří tak v příští sezóně s Lewisem Hamiltonem mistrovskou sestavu.

Tento krok u mnohých vyvolal překvapení, podle Laudy však nejde "až o takové" překvapení a také si myslí, že Ross Brawn nebyl příliš spokojen s Buttonovými výkony v druhé části sezóny.

"Bylo to klasické dílo Rona Dennise - závodit se dvěma mistry světa," řekl v rozhovoru pro oficiální stránky F1. "Na druhou stranu, jsem si jistý, že Ross nebyl úplně spokojený s Jensonovou výkonností v druhé půli sezóny. Ale jestli Mercedes skončí s někým horším než je Jenson, za kratší konec budou tahat oni. Nemám ponětí, koho by měli vzít."

Mercedes již oznámil svého prvního jezdce, podle očekávání se jím stal Nico Rosberg. S druhou sedačkou je některými médii silně spojován sedminásobný šampion Michael Schumacher, který by se mohl vrátit ze svého závodnického důchodu.

Přestože šéf týmu Ross Brawn tyto spekulace popřel a označil je za pouhé sny, sportovní šéf Mercedesu Norbet Haug zůstává ohledně této otázky zdrženlivý a dosud nepodal žádnou jasnou odpověď.

Lauda si myslí, že návrat Schumachera na celou sezónu je nepravděpodobný. "Nevěřím, že je v tom jen zrnko pravdy, alespoň podle signálů, co dostávám," řekl.

"Byla tu příležitost po Felipeho nehodě a pokud by byl Michael fit, tu šanci zazávodit si tři čtyři závody by vzal - aby se prověřil, získal trochu adrenalinu a zažil staré časy.

Ale nemohu uvěřit, že by se vrátil na celou sezónu. Předně, proč tedy ukončoval závodění? Je to ale jen můj osobní názor."