Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Dennis: "Výroba sportovních vozů je ve prospěch McLarenu."

Dennis: "Výroba sportovních vozů je ve prospěch McLarenu."

Bývalý šéf týmu vyloučil návrat na boxovou zídku.

Šéf McLaren Group Ron Dennis nemá nejmenší pochybnosti, že ambice jeho společnosti v produkci sportovních vozů jsou tou správnou cestou vpřed - i když toto rozhodnutí mělo svůj vliv na odchodu Mercedesu, který již plánuje v F1 vlastní budoucnost.

McLaren má v plánu novou řadu sportovních vozů, které spatří světlo světa během následujících let - prvním kouskem z této řady bude již odhalený MP4-12C.

A přestože rozšíření produkce sportovních vozů bylo ze strany Mercedesu označeno jako jeden z klíčových důvodů pro ukončení exkluzivní smlouvy s McLarenem, Dennis si je naprosto jist, že tento krok bude mít pro jeho společnost zásadní význam.

"Ve skutečnosti je to vývoj naší značky," řekl Dennis, který ten samý večer na udělování cen Autosportu převzal ocenění za celoživotní dílo.

"Máme několik důležitých partnerů - musím zmínit Mercedes-Benz. Jsou pro nás neobyčejně silnými partnery. Ale přišel čas, abychom se důkladně zamysleli nad tím, co je dobré pro McLaren.

Když se podívám na to, čeho dosáhlo Ferrari, a na to, co zamýšlíme pro McLaren, je rozhodně naprosto správné, že si chceme vyjezdit svojí vlastní cestu. Tato situace je výhrou po všechny.

Mám radost z Brawnu a budoucího Mercedesu, nakonec Brawnu jsme velmi pomohli s jejich problémy.

Takto jsme v F1 vždycky jednali. Učiňujeme rozhodnutí v zájmu formule 1, pokud ne vždy, tak rozhodně většinu času. Ve své kariéře jsem byl nahoře i dole a uznávám, že jako šéf musíte někdy přijmou zodpovědnost za věci, které ne vždy ve své mysli uznáte jako vlastní zodpovědnost. Nicméně to je součástí práce šéfa a tak jsem se také musel zachovat."

Dennis také odmítl, že by se vrátil do jakékoli pozice v McLaren F1 týmu.

"Ne. Ne. Ne," odpověděl na otázku možnosti jeho návratu do F1. "Moje aktivní role ve formuli 1 je definitivně pryč.

Pojedu na několik závodů, protože to miluji. Můj rozum pracuje pro McLarenu, ale srdce pro motorsport, takže rozhodně budu na několika velkých cenách. Nebude to ale na boxové zídce a nebudu nic jiného než pozorovatel.

Nakonec, žiji a dýchám pro McLaren a to se nikdy nezmění."