Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Barrichello se u týmu Williams cítí dobře

Barrichello se u týmu Williams cítí dobře

Brazilec pilně pracuje na své fyzické kondici.

Rubens Barrichello se s vozem Williams poprvé představí na úvod předsezónních testů ve Valencii. Brazilec, který pojede již svoji osmnáctou sezónu ve formuli 1, řekl, že je potěšen z atmosféry uvnitř týmu Williams.

Barrichello si vyměnil místo v kokpitu s Nicem Rosbergem, který v nadcházející sezóně bude prohánět vůz Mercedesu, bývalého týmu Brawn, který v loňském roce Barrichella zaměstnával. Svým přestupem k Williamsu si do statistik zapíše již šestý tým, za který ve své kariéře závodil. Poprvé v tomto měsíci navštívil brazilský závodník základnu Williamsu.

"Udělalo mi radost, když jsem viděl to jiskření v očích zaměstnanců týmu, protože do toho, co dělají, dávají vášeň, stejně jako já," řekl televizi Globo přes svého mluvčího. "Atmosféra je skvělá. Už ráno 1. února budu na trati a dostanou mě odsud jedině až večer!"

Barrichello je na dovolené s rodinou ve Spojených státech, kde pilně pracuje na své fyzické kondici. "Teď je čas na nejintenzivnější fyzickou přípravu a je skvělé, že to mohu skloubit s rodinnou dovolenou," dodal. "Jsou to krásné dny, které spolu trávíme, a jistě mi dodají velkou mentální sílu do začátku předsezónních prací."