Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Josef Král získal angažmá pro hlavní šampionát GP2

Josef Král získal angažmá pro hlavní šampionát GP2

Stejně jako v asijské GP2 bude hájit barvy týmu Super Nova.

Český závodník Josef Král bude letos závodit i v hlavním šampionátu GP2, hlavní doprovodné série formule 1! Tým Super Nova Racing dnes oficiálně oznámil své jezdecké složení a devatenáctiletý Král je jeho součástí. Jeho týmovým kolegou bude jeho někdejší soupeř z britské formule BMW, Švéd Marcus Ericsson.

Král v posledních dvou letech startoval v šampionátu International Formula Master, přičemž v té druhé sezóně byl jakožto jezdec mistrovského týmu JD Motorsport jedním z adeptů na zisk titulu. V jeho cestě jej ale přibrzdily technické problémy a Král nakonec obsadil třetí příčku.

Díky svým výkonům dostal několik nabídek na testování vozu GP2 a nakonec získal angažmá právě u týmu Super Nova pro zimní sérii GP2. Ve své premiéře v Abú Zabí na konci loňského roku se přitom předvedl velice dobře, ve druhém závodě se totiž postavil na stupně vítězů.

"Jsem opravdu rád, že pojedu tuto sérii s týmem Super Nova." řekl Král. "Myslím, že můžeme být úspěšní a s týmem uděláme maximum. Už v Abú Zabí jsem dosáhl se Super Novou dobrého výsledku. takže doufám, že budu v této formě pokračovat."

Marcus Ericsson loni získal titul šampiona japonské F3, dokázal dvakrát vyhrát při hostování v britské F3 a skončil čtvrtý v 56. ročníku Grand Prix Makaa. Devatenáctiletý Švéd nyní taktéž závodí v asijské GP2.

"Je pro mě skvělé být v GP2 se Super Novou," řekl Ericsson deníku Autosport. "Vzhledem k jejich výsledkům na trati jsem si jistý, že budou mít velmi konkurenceschopné auto. Vždy se snažíte vyhrát a o to mi jde. Bude to těžké, ale nejsme tu, abychom byli druzí."

Šéf týmu Super Nova David Sears věří, že jeho tým bude i se dvěma nováčky konkurenceschopný. V loňském roce to dokázal Nico Hülkenberg s týmem ART Grand Prix, který hned na první pokus vybojoval titul šampiona.

"Kompletně jsme změnili přístup." řekl Sears. "ART to s nováčky dokázalo, tak proč bychom to nedokázali my? Marcus a Josef mě už dlouho zajímají. V britské formuli BMW bojovali o titul až do konce, kolo na kolo, a od té doby oba dva sledujeme.

Marcus přišel a představil se nám na Velké ceně Velké Británie v roce 2007, bylo mu šestnáct, neměl s sebou otce ani manažera. Řekl, že by pro nás jednou chtěl závodit a já byl ohromen, takže od té doby jej sledujeme."