Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: "Nikdy jsem nežádal týmovou jedničku."

Alonso: "Nikdy jsem nežádal týmovou jedničku."

Ve Ferrari neočekává preferované postavení v týmu.

Fernando Alonso nečeká, že z něj jeho nový tým Ferrari udělá týmovou jedničku, zároveň dodává, že ani nikdy předtím nežádal o preferované postavení v týmu.

Španěl se také mírně opřel do svého bývalého kolegy u McLarenu Lewise Hamiltona, který byl podle něj v pozici týmové jedničky v části jeho problematické sezóny u britského týmu v roce 2007.

"Neříkám si týmu o něco lepšího pro mou osobu. Jsem tu abych pracoval s týmem na 110 % a pokud tým nepracuje na 110 %, tak to není dobře. Jsem člověk, který bude všechny tlačit k nejlepšímu možnému pracovnímu výkonu, stejně jako oni budou tlačit k nejlepšímu možnému výkonu mě.

Nikdy jsem ve své kariéře nežádal o to být týmovou jedničkou. Nemá to reálný základ, ale část lidí to neustále opakuje. Ale co samozřejmě nechci být, je týmová dvojka, jako to občas bylo v roce 2007," dodal Alonso, narážeje na své jednoleté působení v McLarenu.

Dvojnásobný mistr světa tvrdí, že se svým novým kolegou Felipem Massou vychází dobře, navzdory jejich vzájemné hádce při VC Evropy v roce 2007.

"Myslím, že je to velmi dobré. Mít kolegu, který není v týmu nováčkem, je pro mě, myslím, dobré, protože když jsou oba jezdci v týmu nováčci, občas se ztrácíte s techniky. S Felipem to není ten případ, on zná tým a myslím, že můžeme být velmi silnou dvojicí. To, co se stalo v roce 2007, byl prostě závod, jsme soutěživí lidé a opakuji, je to minulost.

Jsme v roce 2010 a někteří stále vzpomínají na rok 2007, ale nemůžete o tom mluvit navěky."