Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Horner: "Kontinuita je pro Red Bull klíčová."

Horner: "Kontinuita je pro Red Bull klíčová."

Red Bull je letos jediným předním týmem beze změn.

Šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner věří, že fakt, že stáj do letošní sezóny vstupuje se stejným jezdeckým složením, personálem a dodavatelem motorů, může být klíčovým faktorem pro boj o mistrovský titul.

Red Bull totiž letos bude jediným z předních týmů, který nastoupí se stejným složením, jako na začátku roku 2009.

Horner řekl: "Myslíme si, že je to pro nás klíčové a nejde jen o jezdce, ale také o personál napříč vedením týmu a všechny aspekty vozu, včetně motoru.

Takže jsme pravděpodobně jediným z velkých týmů, ve kterém si nic nezměnilo. Vždy samozřejmě nějaký čas trvá, než se vše zaběhne, zejména při omezeném testování. Jezdci, kteří změnili tým, nebo noví jezdci vstupující do týmů, všichni budou pod tlakem, aby co nejdřív začali jezdit rychle.

My máme výhodu kontinuity, ale ostatní týmy jsou samozřejmě kvalitní a mají jezdce světové úrovně a já jsem si jistý, že než dorazíme do Bahrajnu, budou v dobré formě."

Horner dále řekl, že absence na první sérii testů ve Valencii za účelem delšího vývoje vozu pro letošní sezónu nebude pro tým nevýhodou.

"Je to něco, pro co jsme se rozhodli už v roce 2009, dát návrhářům, Adrianu (Neweyovi) a jeho týmu na optimalizaci nového vozu tolik času, kolik je možné.

V loňském roce v Algarve tři dny lilo a my nemáme dost dobré satelity na to, abychom předpověděli, zda se tak nestane i ve Valencii. Ale taková je strategie, kterou jsme aplikovali.

Věříme, že se na první závod v Bahrajnu a sezónu, která je před námi, připravíme co nejlépe. Je to dlouhá sezóna, letos 19 závodů, takže ať už je to dobře nebo špatně, takové je naše rozhodnutí. Zvolili jsme agresivní přístup. Naše strategie byla vždy taková a my ze sebe při druhých testech v Jerezu vydáme to nejlepší.

Je to nejjižněji položená testovací trať v Evropě a počasí snad do té doby bude teplejší a my věříme, že nám poskytne tu nejlepší přípravu pro první závod v Bahrajnu."