Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rozhodnutí o případné týmové jedničce je na Brawnovi

Rozhodnutí o případné týmové jedničce je na Brawnovi

Podle šéfa Mercedesu má Ross Brawn volnou ruku.

Šéf Mercedesu Dieter Zetsche prohlásil, že rozhodnutí, zda obdrží Michael Schumacher status týmové jedničky, nechá na týmovém šéfovi Rossu Brawnovi.

Schumacherovi se dostávalo preferovaného postavení v týmu po většinu jeho předešlé kariéry ve formuli 1. Po svém návratu bude u Mercedes GP jezdit po boku svého krajana Nica Rosberga.

Gazzetta dello Sport se ptala šéfa německé automobilky, zda Mercedes stanoví Schumachera jako týmovou jedničku týmu.

"Na to máme týmového manažera," odpověděl Zetsche. "Ross Brawn je jeden z nejlepších. Kdyby nebyl, nevyhráli bychom oba loňské tituly a to ještě v debutové sezóně. Jeho rozhodnutí bude to nejlepší pro jezdce i tým."

Zetsche dále dodal, že nemá jakékoli obavy ohledně návratu Schumachera po tříleté pauze, německý závodník má podle něj nadšení nováčka.

"Jsme přesvědčeni, že se Michaelovi povede dobře a že bude znovu vyhrávat," řekl. "Možná ne hned, dejme mu trochu času, ale takové eso nikdy nezklame. Zapůsobil na mě jeho entuziasmus. Spíše než návrat to na mě působí jako nový debut."

A pokud se Schumacherův návrat ukáže jako zklamání?

"To je myšlenka, nad kterou vůbec neuvažuji," odpověděl. "Ross Brawn už o Schumiho konkurenceschopnosti mluvil. Má k němu po léta blízko a zná ho více než já. Pokud říká, že je to v pořádku, nemám důvod si myslet něco jiného."