Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Flavio Briatore vyloučil návrat na post šéfa týmu

Flavio Briatore vyloučil návrat na post šéfa týmu

S FIA se ale chce soudit dále.

Flavio Briatore vyloučil, že by se po svém odchodu z formule 1 kvůli aféře s ovlivňováním výsledků Velké ceny Singapuru 2008 vrátil v roli šéfa některého z týmů.

Ital, který byl od roku 2000 v čele týmu Benetton, resp. Renault, dostal od Mezinárodní automobilové federace (FIA) doživotní zákaz jakékoliv činnosti ve formuli 1.

Briatore se ale proti rozsudku odvolal u francouzského soudu a ten mu dal za pravdu v tom, že FIA při udělování trestu nepostupovala tak, jak měla. Zrušení zákazu se dočkal také druhý potrestaný, bývalý šéfinženýr Renaultu Pat Symonds.

Navzdory svému vítězství Briatore řekl, že nemá zájem vrátit se do formule 1 na post šéfa týmu.

"Bylo to pro mě před francouzským soudem skvělé vítězství," řekl Ital pro Mirror. "Stále se z toho, co se stalo, cítím rozhořčen a tři až čtyři měsíce to bylo velmi, velmi těžké.

Už nikdy ve svém životě nebudu ve formuli 1 šéfovat žádnému týmu, to je jisté, ale mám zpátky svou důstojnost, což je po dvaceti letech ve sportu důležité.

Měli jsme zprávu FIA a zprávu komisařů nebyl v nich důkaz, že jsem měl v té nehodě prsty. Tohle je oficiální. Učiněno FIA. Jednoduché."

Bývalý šéf Renaultu, kterému jeho zákaz znemožnil také nadále dělat manažera některým jezdcům, řekl, že se bude od FIA domáhat peněz, o které přišel.

"Ztratili jsme Alonsa, ztratili jsme (Heikkiho) Kovalainena, ztratili jsme několik jezdců," řekl listu Telegraph. "Budeme po FIA požadovat peníze, které jsme tím ztratili."