Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Briatore nemá návrat do Formule 1 v plánu

Briatore nemá návrat do Formule 1 v plánu

"V tuhle chvíli by mě to tam nebavilo."

Flavio Briatore popřel spekulace, že by měl v plánu vrátit se do světa Formule 1, přestože se mluví o tom, že by měl být jedním z těch, kteří pozvednou popularitu sportu.

Bývalý šéf týmu Renault, který odešel po aféře s ovlivňováním Velké ceny Singapuru v roce 2008, tvrdí, že je spokojený se svou současnou situací.

"Jsem velice spokojený jako táta," řekl Briatore v rozhovoru pro oficiální web Formule 1. "Jsem mnohem více uvolněný, než kdykoliv předtím. Život může být tak krásný."

Na otázku, zda by se mohl do Formule 1 vrátit, odpověděl: "Těžko. Získal jsem sedm titulů s různými týmy. Chci se bavit tím, co dělám, je to moje motivace, ne potřeba mít práci.

V tuhle chvíli by mě to ve Formuli 1 nebavilo. V tuhle chvíli jsem šťastný z toho, co dělám, být tátou, manželem a starat se o své investice."

Briatore také řekl, že při sledování Formule 1 v televizi si více uvědomuje, co fanoušci od sportu chtějí - závodění kolo na kolo.

"Závody jsou vždycky dobrou podívanou, když se děje něco neobvyklého," řekl. "Třeba když začne pršet. Pak to začne. Když to neobyčejné chybí, pak je to většinou jen o udržení pozice od startu k šachovnicové vlajce.

Velice často se zdá, že lidé v paddocku zapomínají na to, že jenom bitva jezdců o pozice diváky baví, a ne práce inženýrů. To nikoho ze židle nezvedne. Fanoušky nezajímá, že je potřeba mít 600 lidí a 200 milionů dolarů, abyste měli na roštu slušné auto. Chtějí vidět své hrdiny vzájemně bojovat. Tak fajn."