Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Webber neměl skrývat své zranění, říká Briatore

Webber neměl skrývat své zranění, říká Briatore

"Buď to měl říci hned, nebo vůbec."

Mark Webber udělal špatně, když o svém zranění ramene řekl velice pozdě. Bývalo by bylo lepší, kdyby se o něm zmínil hned, nebo vůbec. Takový je názor Webberova manažera Flavia Briatoreho.

Australan si krátce před loňskou Velkou cenou Japonska přivodil zlomeninu v oblasti ramene, když při projížďce na kole spadl. Veřejnost se však o zranění dozvěděla až po skončení sezóny, kdy Webber vydal svou knihu, ve které se o něm zmínil.

Ačkoliv se ve zbytku sezóny propadl z prvního místa na třetí, Webber tvrdil, že jeho neúspěch nebyl způsoben zraněním.

Briatore, který je i po svém odchodu z Renaultu manažerem Webbera a Fernanda Alonsa, je však toho názoru, že Webber se měl se situací vypořádat odlišně.

"Bývalo by bylo lepší, kdyby o tom neřekl," sdělil Briatore v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "V opačném případě to měl říct hned."

Briatore se však zastává svého svěřence v tvrzení, že zranění nemělo vliv na jeho formu ve zbytku sezóny. Klíčovým bodem, který Webbera připravil o loňský mistrovský titul, byla podle Itala Australanova havárie v Koreji.

"Nicméně, o titul nepřišel kvůli tomu, ale kvůli chybě v Koreji. Jinak by vyhrál," řekl.

V letošní sezóně však budou Briatoreho jezdci opět bojovat o titul, jak Ital tvrdí: "Je brzy to říkat. Očekávám, že Red Bull bude stále silný a McLaren bude opět jednou konkurenceschopný. Já to vidím na bitvu čtyř jezdců: (Sebasitana) Vettela, Webbera, Alonsa a (Lewise) Hamiltona."

Fernando Alonso pak podle Briatoreho bude v ještě lepší formě než loni, neboť v roce 2010 musel stahovat velkou ztrátu kvůli slabším výkonům v úvodu sezóny.

"Fernando je motivovaný a Ferrari mu chce hned od začátku dát vítězné auto, aniž by musel dohánět ostatní. To je to, co chce a co si zaslouží. Alonso má na to, aby v roce 2011 vybojoval titul."