Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Briatore odhaduje Kubicův výpadek na půl roku

Briatore odhaduje Kubicův výpadek na půl roku

Také bývalý šéf týmu Renault navštívil polského závodníka.

Flavio Briatore odhaduje, že rekonvalescence Roberta Kubici potrvá maximálně půl roku. Bývalý šéf týmu Renault dnes také navštívil polského závodníka v nemocnici.

Briatore po své návštěvě médiím sdělil, že Kubica věří ve své uzdravení a už přemýšlí o tom, kdy by se mohl vrátit zpátky do Formule 1.

"Našel jsem ho v dobrém stavu, ve srovnání s tou strašnou nehodou, kterou měl," řekl Briatore. "Jsem velice šťastný, že se zlepšil a jsem rád, že jsem ho přijel navštívit a prohodil s ním pár slov.

Kubica je neobyčejný člověk se skvělým potenciálem k uzdravení. Nemluvili jsme o nehodě samotné, spíš obecně o Formuli 1 a jeho šancích na brzký návrat k závodění. Vzhledem k jeho schopnosti uzdravit se a jeho fyzičce tipuji, že bude zpátky v dobré formě do pěti nebo šesti měsíců."

Specialista na ruce Dr. Mario Igor Rossello, který Kubicu operoval, je však ohledně Polákova návratu zdrženlivější.

"Je nemožné to předpovídat," řekl Rossello. "U nervového systému nikdy nevíte a hodně to bude záležet na pacientově vůli.

Když se (Alessandru) Nanninimu podařilo vrátit zpět, proč by to neměl dokázat i Kubica? Závodní jezdci jsou výjimeční lidé, schopní výrazně zkrátit dobu rekonvalescence. Měl jsem pacienta, který obnovil 90 procent funkčnosti své ruky."

Alessandro Nannini, italský závodník, se dokázal tři roky po své havárii ve vrtulníku v roce 1990 úspěšně vrátit do DTM. Ital však vysvětlil, jaký je rozdíl mezi jeho a Kubicovým zraněním.

"Kubicovo trauma je jiné, než jsem měl já," řekl Nannini. "Jeho ruka nebyla oddělená. Nervy, vazy a svaly dorostou, je to jen otázkou času. Robert bude znovu závodit. Já ho sice neznám, ale přeji mu všechno nejlepší."