Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Briatore: Ecclestone je malý dobrý diktátor

Briatore: Ecclestone je malý dobrý diktátor

F1 za ním jednou bude truchlit.

Bývalý šéf Benettonu a továrního týmu Renaultu věří, že Formule 1 potřebuje u kormidla člověka jako Bernie Ecclestone. A když jednou 84letý Brit odejde, F1 to ponese těžce. Flavio Briatore zažil s Berniem Ecclestonem dobré i horší časy, ale teď ho považuje za svého přítele a doufá, že "dobrý malý diktátor" udrží kormidlo ještě aspoň rok nebo dva.

"On má sílu předělat F1, potřebuje pouze více podpory ze strany CVC a FIA," řekl 65letý Briatore. "Po jeho odchodu se už druhý takový neobjeví. Pokud Formule 1 zůstane v rukou CVC, bude jmenován nějaký výkonný ředitel, možná Američan, a F1 bude řídit představenstvo. To by nebylo dobré. Pravidla má určovat dobrý malý diktátor."

Briatoreho také zajímá, jak je možné, že Ferrari tak náhle dohnalo obrovskou výkonnostní ztrátu na Mercedes. V Austrálii to vypadalo, že stříbrné vozy jsou o dvě třídy výš než jakákoliv konkurence, objevily se hlasy žádající velkou úpravu pravidel týkajících se motorů a v Malajsii nečekaně vyhrál Sebastian Vettel. Podle italského podnikatele a manažera je to pouze hra kočky s myší a zároveň lest, kterou se Mercedes vyhnul změně pravidel.

"Mercedes nechce předvádět svou sílu, aby se vyhnul změně pravidel. Pohodlným vítězením by šel sám proti sobě," míní Briatore.