Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Trulli je Lotusem překvapen, předčil jeho očekávání

Trulli je Lotusem překvapen, předčil jeho očekávání

Přesto ohledně šancí týmu zůstává nohama na zemi.

Jarno Trulli řekl, že nováčkovský tým Lotus, ke kterému se letos připojil, je podle něho lépe vybavený, než si doposud myslel. Připustil však, že očekávání jsou pro první rok skromná.

Italský jezdec byl ohromen továrnou Lotusu v Norfolku, zmínil se, že je tým do začátku svého fungování vybaven lépe, než si myslel.

"Je to tu takové nové a působí to na mě velmi moderně," prozradil deníku Gazzetta dello Sport. "Máme tu všechno, včetně zařízení na produkci karbonových vláken. Co víc, máme také k dispozici prvotřídní aero-tunel, který jsem si prohlédl v pondělí.

Na to, že jsme novým týmem, jsme v lepší pozici, než jsem vůbec doufal."

Trulli nastupuje k týmu Lotus po pěti letech u Toyoty, týmu, který rozhodně netrpěl nedostatkem financí proudících od mateřské společnosti. Přes veškerý respekt k Lotusu si Ital myslí, že cíle týmu je třeba nastavit mnohem níže než byly mistrovské ambice japonské automobilky.

"Jelikož je Lotus menší, mohl by se ukázat jako mnohem efektivnější, není však pochyb, že potenciál Toyoty nemá," řekl Trulli.

Prozradil, že jeho původní ambicí byla jednoduše snaha učinit za dost legendárnímu jménu Lotus.

"Neděláme si žádné iluze - máme před sebou sezónu jízdy na zadních pozicích, snad sem tam získáme body," řekl Trulli. "Prvním cílem je získat vážnost pro F1 tým zvaný Lotus. Jde o dlouhodobý projekt na 3 až 5 let."