Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull věří, že bude letos silnější než loni

Red Bull věří, že bude letos silnější než loni

Tým se po všech stránkách zdokonalil a chce znovu bojovat o titul.

Red Bull Racing věří, že by letos znovu mohl bojovat o oba mistrovské tituly a že by mohl být vyrovnaným soupeřem pro takové, jako jsou McLaren či Ferrari.

Tým z Milton Keynesu byl loni největším soupeřem mistrovského Brawnu, přičemž těžil z dobré formy v úvodu sezony a především z pokroků, kterých během roku dosáhl. Zmiňované týmy McLaren a Ferrari naopak loni měly špatný úvod sezony a na špici se musely postupně propracovat.

Red Bull je ale optimistický a věří, že i letos bude schopen útočit na tituly. Šéf týmu, Christian Horner, řekl, že loňská sezona byla pro stáj velmi dobrou lekcí.

"Naučili jsme se toho hodně a tým jako skupina velice dobře vyspěl," řekl Horner v rozhovoru pro britský Autosport. "Vyhrát šest velkých cen, skončit na druhém místě v obou šampionátech, získat čtyři dvojitá vítězství, postavení v čele startu a konzistence vývoje, které jsme dosáhli, bylo to znatelné.

Na těchto zkušenostech chceme stavět a McLaren i Ferrary budou podle mě jistě pod velkým tlakem.

Oba jsou to úctyhodné týmy a byla by chyba podceňovat kombinaci Alonsa a Ferrari nebo poslední dva šampiony v McLarenu, ale myslím, že formuli 1 čeká skvělá sezona.

Naším cílem je být letos mezi aspiranty na titul, jsme tiše sebevědomí, že v Bahrajnu budeme konkurenceschopní."

Horner také prozradil, jaké jsou prvotní cíle týmu, jde mu především o to, aby byl vůz tak rychlý, jak jen může být. Až podle toho se budou odvíjet cíle na celou sezonu.

"Naším cílem je v tuto chvíli samozřejmě výkonnost. A výkonnost pak bude určovat vaši sezonu. V posledních měsících jsme skutečně dávali hlavy dohromady, abychom využili to, co jsme se v roce 2009 naučili.

Pravý náznak výkonnosti uvidíme až v Bahrajnu a poprvé po dlouhé době pojedeme celou kvalifikaci s malým množstvím paliva, v první, ve druhé i ve třetí části."

Velký krok vpřed udělal vloni spolu s Red Bullem také jeho nadějný pilot Sebastian Vettel.

"Myslím, že Sebastian se v roce 2009 vyvinul skutečně hodně, během sezóny zkrátka vyrostl," řekl Horner. "Je to samozřejmě velice talentovaný mladý muž a opravdu se z něj nyní stává jezdec se vším všudy.

Pro nadcházející sezonu má samozřejmě vysoké cíle. Trénuje extrémně tvrdě a já jsem si jistý, že přitom, jak je mladý, se bude nadále zlepšovat."