Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Prvním jezdcem US F1 je Jose Maria Lopez

Prvním jezdcem US F1 je Jose Maria Lopez

Tým oficiálně oznámí uzavření smlouvy a Argentincem v pondělí.

Tým US F1 v pondělí oficiálně oznámí jméno svého prvního jezdce. Tím bude Jose Maria Lopez z Argentiny.

Lopez je s místem u US F1 spojován již delší dobu, nejprve však bylo potřeba týmu dokázat, že se mu podařilo sehnat potřebné sponzorské peníze. Lopezův tiskový mluvčí, Miguel Mattos, nyní agentuře Reuters potvrdil, že dohoda je uzavřena.

"Všechno bylo dohodnuto a oficiální oznámení bude učiněno v pondělí," prozradil Mattos.

Má se přitom za to, že jedním z těch, kteří Lopezovi pomáhali dát dohromady potřebný rozpočet, je i bývalý pilot formule 1 Carlos Reutemann, jenž je blízkým přítelem šéfa US F1 Petera Windsora a zároveň vlivným argentinským politikem.

Co se Lopezovy dosavadní závodnické kariéry týče, jako člen výchovného programu Renaultu závodil v letech 2004 až 2006 ve formuli 3000, respektive po ní nastupující sérii GP2. V roce 2005 se mu dokonce na Katalánském okruhu podařilo v barvách týmu DAMS vyhrát.

Poté se Lopez vrátil do Argentiny, kde získal a následně i obhájil titul v sérii TC2000. Loni se stal mistrem šampionátu TopRace V6 a pohyboval se na předních příčkách v sérii Turismo Carretera. V roce 2008 si párkrát zazávodil také v Evropě jakožto člen projektu ACA Argentina Ferrari v seriálu FIA GT.