Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rosberg: "Mám zbraně proti Schumacherovi."

Rosberg: "Mám zbraně proti Schumacherovi."

Němec se duelu s nejúspěšnějším jezdcem historie nebojí.

Nico Rosberg má před sebou těžkou a důležitou sezónu. Rozhodně ho čeká zcela odlišná zkušenost, než jakou si představoval loňské léto, kdy podepisal angažmá u týmu Brawn GP. Místo očekávaného týmového kolegy Jensona Buttona se totiž ke stáji připojil sedminásobný mistr světa Michael Schumacher.

Příchod Schumachera samozřejmě okamžitě vyvolal vlnu spekulací a názorů, že vzhledem k dosaženým úspěchům německé legendy a přístupu k závodění bude Rosberg odstrčen do pozadí.

Rosberg v rozhovoru pro francouzský L'Equipe mluví o tom, jak se dozvěděl o příchodu Schumachera, co to pro něj znamená, o rovných podmínkách v týmu nebo proč v klidu přenechal Schumacherovi své startovní číslo.

"Bylo to... Jak to říct? Zajímavé," řekl Rosberg. "Po pravdě, nebylo lehké se s tím smířit. Podepsal jsem s Brawnem, ale zůstávala tu ona nejistota ohledně převzetí Mercedesem. To bylo pro mě velmi důležité, dávalo to mému odchodu od Williamsu smysl. Myslel jsem, že budu Buttonovým kolegou, ten potom odešel k McLarenu a já byl velmi překvapený. V tu dobu se o Michaelovi vůbec nemluvilo.

V motorsportu potřebujete nějaký referenční bod a tohle je neuvěřitelné - mám ten naprosto nejlepší hned vedle mě - nemohli byste si přát více. Mám vedle sebe TEN referenční bod formule 1 - za deset nebo možná i padesát let se budou lidé bavit o Michaelu Schumacherovi. A nejdůležitější věcí je, že budeme mít stejnou techniku."

Rosberg řekl, že je ohledně této záležitosti přesvědčen, s Rossem Brawnem na toto téma vedl podrobnou rozpravu.

"Vím, že je to (Schumacher) jeho přítel a bylo důležité si situaci vyjasnit a odstranit všechny pochybnosti, které by mohly do týmu přinést zlo. Mám zbraně pro boj proti nejlepšímu jezdci všech dob."

Rosberg se také vyjádřil k nedávnému prohození startovních čísel mezi jezdci. Schumacher požádal o Rosbergovo č.3, nižší číslo v týmu, údajně z důvodu pověrčivosti.

"Až vyhraju v Bahrajnu - to je můj cíl - nikdo už se nebude o nějaká čísla na autech zajímat."

Rosberg bude mít čest být prvním jezdcem, který prožene nový vůz Mercedesu na okruhu ve Valencii při prvních předsezónních testech, které započnou 1. února.