Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tým US F1 potvrdil Lopeze ve svém kokpitu pro rok 2010

Tým US F1 potvrdil Lopeze ve svém kokpitu pro rok 2010

Oficiálního oznámení kontraktu se chopila prezidentka Argentiny.

Nováčkovský tým US F1 v pondělí večer potvrdil svého prvního jezdce, stal se jím argentinský závodník Jose Maria Lopez. Ten poslední tři roky závodil mimo Evropu, z formulových závodů na svém kontě má deváté a desáté místo v ročnících 2005 a 2006 šampionátu GP2.

Bývalý testovací pilot Renaultu byl s týmem se základnou v Charlotte spojován posledních několik měsíců, v pondělí však konečně došlo k potvrzení angažmá. "Zajištění angažmá pro 'Pechita' Lopeze pro naší debutovou sezónu bylo naším cílem dlouhou dobu," komentoval výkonný viceprezident týmu Peter Windsor.

"Jeho kariéru jsme sledovali od doby, kdy v roce 2003 ovládl šampionát Renault V6 a jsme nadšeni, že ho máme na palubě amerického týmu formule 1. Lopez je naprostý profesionál a rozený vůdce.

Nejvíce o jeho charakteru vypovídá to, jak se vypořádal se zklamáním, když nedostal závodní sedačku u Renaultu, potom co v jejich F1 týmu strávil tři roky testováním. Namísto smutnění a litování se, se vrátil do Argentiny a zcela ovládl místní scénu, když vyhrál 38 závodů a 3 šampionáty. Ve výsledku se stal velkou hvězdou a argentinský národ - v zemi, kde formule 1 je druhým sportem po fotbale - za ním stojí."

Důkazem toho mělo být oficiální oznámení kontraktu s US F1, kterého se chopila samotná prezidentka Argentiny Cristina Fernandez de Kirchner ze svého sídla v Buenos Aires.