Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsovi se příliš nepozdává zákaz tankování

Alonsovi se příliš nepozdává zákaz tankování

Podle něj se závody stanou příliš předvídatelnými.

Fernando Alonso si myslí, že nové pravidlo o zákazu tankování během závodu udělá velké ceny v příští roce mnohem předvídatelnějšími. Pro jezdce prý bude obtížné zvítězit, pokud se nekvalifikuje mezi prvními třemi.

Zákaz tankování byl zaveden ve snaze podnítit jezdce k předjíždění na trati, namísto čekání na strategické manévry přes boxy. Alonso si však myslí, že předjíždění nebude pod novými pravidly lehčí a kdokoli se kvalifikuje hůř jak třetí bude jen těžko bojovat o vítězství.

"K vítězství bude nezbytné startovat mezi prvními dvěma či třemi, jinak to bude téměř nemožné," řekl. "Se starými pravidly jste mohli být pátí nebo šestí a věděli jste, že máte šanci se strategií. Nyní, pokud bude strategie stejná a vy vyjedete jako pátí nebo šestí, budete mít velmi málo šancí.

I předtím jsme museli využít každou příležitost k předjetí, takže víme, jak je to obtížné. Tento rok nadále budeme muset uchopit každou naskytnutou příležitost k předjetí a myslím, že bez tankování a bez jakékoli strategie bude kvalifikace ještě důležitější než dříve."

Alonso je nicméně přesvědčen, že Ferrari s ohledem na nová pravidla postavilo konkurenceschopný vůz, a řekl, že se těší až si vůz během nadcházejících testů pozmění ke svému osobnímu stylu.

"Myslím, že jsem velmi klidný a velmi spokojený s prací všech inženýrů a techniků," řekl Alonso. "V únoru se poprvé posadím do Ferrari a budou zde věci, které se mi budou líbit, a pak také věci, které mi nebudu na 100 % vyhovovat. Felipe a já budeme vůz během testů určitým směrem posouvat, ale jsem si jistý, že na první závod již budu spokojen. Tento tým je velmi schopný nabídnout v krátkém čase velmi dobré auto."